web analytics
Skip to content →

Stikkord: staten

Referat fra Ethos, Justisdepartementets etikk-konferanse

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Oppdatering 07.06.06: Jeg har lagt til en liten retting, pluss en nesten like liten oppsumering nesten nederst i dette innlegget. Og her er tre organisasjoner du anbefales å bli medlem i om du er opptatt av personvern: Electronic Frontier Foundation, den norske “avleggeren” Elektronisk Forpost Norge, og via Tiramteateret ble jeg oppmerksom på den nye foreningen Personvern i Norge.

Temaet for Justisdepartementets årlige etikk-konferanse, Ethos, var i år “Kan Grunnloven redde privatlivet? – Det moderne samfunn og menneskets privatliv”. Konferansen var delt i tre deler: Ideen om det private, Privatliv under angrep, og Bør Grunnloven verne privatlivet? Ethos 2006 gikk av stabelen den 30. mai, og som den samfunnsbeviste borger som jeg er var jeg selvfølgelig til stede. Andre, ikke fullt så interesante, personer som også tok turen var blant annet justisminister Knut Storberget, professor og leder av Personvernsnemda (samt et par andre tittler) Jon Bing, direktør i Datatilsynet og tidligere stortingsrepresentant Georg Apenes, osv. Om du leser videre vil du få en mer komplett oversikt over hvem som var til stede og hva de hadde på hjertet.

Comments closed