web analytics
Skip to content →

ETHOS-Konferansen 2006: Kan Grunnloven redde privatlivet?

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

I morgen går Justisdepartementets årlige etikk-konferanse, Ethos, av stabelen. I år handler det om det moderne samfunn (les “internett og teknologi som kan brukes til overvåking”) og menneskets privatliv. Konferansen varer fra 08.45 til 16.00. Kl. 12.15 er kanskje det mest spennende temaet for oss bloggere oppe til debatt: “Blogg, chat, hotornot, myspace, deiligst.no – et glimt av en ny virkelighet”. Konferansen er gratis og inkludert lunsj.

Påmeldingsfristen har desverre gått ut, men jeg kom med selv om jeg meldte meg på etter fristen, så det skulle ikke forundre meg om det fremdeles er plass til deg.

Om du ikke er interesert i temaet, eller ikke har mulighet til å delta, vil jeg uansett anbefale deg på det sterkeste å lese denne korte og lettleste, men utrolig gode og viktige artikkelen i Wierd!

Justisdepartementet inviterer til årets ETHOS-konferanse. Denne gang er temaet det moderne samfunn og privatlivets fred. Vi spør blant annet om vi trenger et privatliv, hvilke utfordringer vi står overfor og om Grunnloven trenger en egen bestemmelse som verner privatlivet. Det legges opp til en bred diskusjon der flere fagretninger og ulike deler av samfunnslivet er representert.

Konferansen innledes av Francis Sejersted. Sejersted var blant annet leder for Ytringsfrihetskommisjonen som tok til orde for å grunnlovfeste retten til privatliv.

Andre deltagere som kan være verdt å nevne er
Knut Storberget, Justisminister
Birgitte Kofod Olsen, avdelingsleder, Institut for Menneskeretigheder København
Iver Neumann, seniorforsker, Norsk Utenrikspolitisk Institutt
Jon Bing, professor i rettsvitenskap, Universitetet i Oslo
Heidi Mork Lomell, forsker, Institutt for kriminologi og rettsosiologi, Universitet i Oslo
Carsten Smith, professor emeritus Universitet i Oslo og tidligere høyesterettsjustitiarius
Paul Chaffey, administrerende direktør, Abelia
Kristin Clemet, strategirådgiver, Civita
Georg Apenes, direktør, Datatilsynet

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.
Les også:  Pasjon og politikk

Published in Internett Politikk Rettigheter

One Comment

Comments are closed.