web analytics
Skip to content →

Stikkord: homofili

Fariseerisme og to spørsmål om homofili til kristne

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Oppdatering: Jeg ble spurt om å gjøre om denne bloggposten til en kronikk i Aftenposten. Den er kortere og uten videoer og kan leses her. Den ble blant de 10 mest delte artiklene fra alle norske medier den dagen.

GuttogJente.no beskriver seg selv som “en annerledes veiledningside med temaene kropp, sex, forhold og identitet.” Bak står en rekke menigheter, som IMF, NLM, Frikirken og Frelsesarmeen, og kristne organisasjoner, som Familie & Medier.

GuttogJente.no

For et par dager siden publiserte de teksten «Fra en av de tause stemmene i homofili-debatten». Teksten er skrevet av en anonym, kristen homo- eller bifil som har jobbet hele livet for å undertrykke sine følelser. Her er et utdrag:

Jeg har en bit av livet mitt som absolutt ikke har vært knyttet til glede og livsutfoldelse. Det er den mangeårige skammen over at jeg bærer på noen vanskelige følelser som er rettet mot mitt eget kjønn. Så langt jeg kan huske tilbake i tiden, har jeg blitt fascinert og tiltrukket av pene, kjekke gutter, og menn med fine kropper. Selv om det var jenter og etter hvert kvinner som jeg forelsket meg i, har det alltid vært mannskroppen som trigger mine seksuelle lengsler.

Dette var en dyp hemmelighet som var forbundet med skam og som jeg bar på alene i mange år.

Er det ikke forferdelig trist at denne mannen har levd et liv i skam og fornedrelse på grunn av et medfødt trekk? Jeg får vondt i hjertet mitt av de smertene denne uskyldige mannen har måttet utholde.

Men enda mer vondt får jeg når jeg kommer til denne delen:

Comments closed

Bilder fra Pride Parade

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Andreas gjorde meg, gjennom sin eminente post Vi trenger Pride Parade oppmerksom på Skeive dager og Pride Parade. Jeg må innrømme at jeg er en av dem som er litt skeptisk til homoparader, og, som Andreas beskriver det, tenker at homofile ødelegger for seg selv med måten mange av dem oppfører seg i slike parader. Så for å utfordre mine egne fordommer litt så børstet jeg støvet av kameraet mitt, som har fått ligge stille alt for lenge (noe som merkes på bildene under) og tok turen til Pride Parade den 30. juni. Opplevelsen var udelt positiv, på tross av lett regn gjennom store deler av paraden var stemningen god, og dette er det nærmeste jeg har kommet karneval-stemning noen gang. De mest alvorlige i hele paraden var vel politiet og lær-gjengen, men de klarte da å smile litt de og. Det var veldig få “freakere” i paraden, og jeg tenkte mens jeg gikk der og tok bilder, at om noen trives best med kjetting rundt halsen så må de da få lov til det, og få lov til å gå i en parade med det, uten vi andre skal la det reflektere negativt på alle de andre i paraden, og ihvertfall ikke på alle andre som ikke er i paraden, men som har en forbindelse til dem (i dette tilfellet samme legning). Likevel forstår jeg at det er lett for de som bare får ett inntrykk fra slike parader, nemlig de nøye utvalgte TV-klippene av de mest annerledes folkene fra de store europeiske paradene, å skjære alle over én kam, selv om de som blir vist på TV sannsynligvis bare er et veldig lite mindretall av de som deltar. Jeg har jo tenkt litt i samme bane selv. Men nå kan jeg altså avkrefte ryktet. Du trenger ikke være redd for å snakke med en homofil. Sannsynligheten for at han eller hun er en lær-og-pisk-fetisjist er nok omtrent den samme som om hvem som helst annen du møter er det.. :)

Nedenfor kan du se noen av bildene fra Pride Parade, men du kan finne mange, mange flere på Webshots, som dessverre gjør en elendig jobb med å resize embeddede bilder, men de lot meg i det minste laste opp alle bildene mine. Jeg hadde en del problemer med å få lasta opp, så dermed ligger bildene litt hulter til bulter, men jeg tror ikke det skulle gjøre så mye. I tillegg glemte jeg selvsagt å snu bildene, så det beklager jeg. Bildene er lisensiert under en Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0, så føl deg fri til å bruke dem så lenge du gir meg cred.

6 Comments