web analytics
Skip to content →

Frelsesarmeen og homofili. Igjen.

Last updated on 27. november 2017

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Frelsesarmeen og homofili-illustrasjon
Foto: CTV News Vancouver

If I was gay I would think God hates me

Same Love, parafrasert

I disse tider, hvor folk igjen lar seg forferde over Frelsesarmeen sin diskriminering mot homofile, kan det være greit å minne om et par ting.

  1. Frelsesarmeen er ikke en veldedig organisasjon, det er et kirkesamfunn. Det er med andre ord en egen undergruppe under kristendommen, distinkt fra, men samme type organisasjon som, Den Norske Kirke (“statskirka”), Den Katolske Kirke, Pinsebevegelsen, osv.
  2. Dette er ikke første gang Frelsesarmeen i Norge diskriminerer mot folk basert på hvem de tilfeldigvis elsker. Noen eksempler: Her er en som ble sparka i 2005. Her er en sak fra 2009.
  3. Her er et par eksempler på forkastelig oppførsel i andre land:”In 2004, The Salvation Army said they would close operations in New York City unless it was exempted from a municipal ordinance requiring them to offer benefits to gay employees’ partners.”

   “In November of 2013 it was made known that the Salvation Army was referring LGBT individuals to one of several conversion therapy groups.”

   Se flere eksempler på Wikipedia.

   Bildet øverst er tatt fra CTV News, som skriver:

   Some have interpreted the sign as homophobic, while others suggest the man was protesting statements the Salvation Army has made in the past about homosexuality.

   The charity’s website describes marriage as heterosexual by definition, and a previously published document called on homosexuals to “embrace celibacy as a way of life.”

  1. Når alle har glemt hendelsen i 2013, akkurat som vi har glemt det som skjedde i Norge i2005 og 2009, så vil Frelsesarmeen fremdeles ikke være en hjelpeorganisasjon, men et konservativt kirkesamfunn med de samme meningene som før. Gjør det derfor til en vane nå å støtte andre gode organisasjoner.Personlig foretrekker jeg å støtte de organisasjonene som kan lindre og forebygge mest mulig lidelse pr krone, uavhengig av hvem og hvor. Derfor støtter jeg Regnskogfondet og andre organisasjoner som jobber godt internasjonalt. Charity Navigator måler en rekke veldedige org. utfra forskjellige kriterier. Her er de med best karakter innen forskjellige kategorier.

   Dersom du vil støtte organisasjoner som jobber for de svakeste i Norge finnes det Røde Kors og Hjelp oss å hjelpe. I tillegg kan du kjøpe julebok/blader fra Erlik Norge. Vet du om flere ikke-religiøse organisasjoner som jobber i Norge vil jeg gjerne vite om dem.

  2. Kjærlighet er kjærlighet. Det burde være åpenbart, men selv i Norge i 2013 er det svært mange som ser negativt på homofili og bifili. Så mange at dette er viktig å snakke om og vise motstand mot, selv om Frelsesarmeen gjør mye bra.Hvis du er heterofil og mener at homofili er et valg så gjør meg en tjeneste: fortell meg når du valgte å være hetero og bestem deg for å være homo for en periode, bare for å bevise at du har rett.

   Uansett hvilken legning du er født med, la deg røre av teksten i den flotte sangen Same Love, som du ser over. Klikk på setningene i teksten på Rapgenius for å lære mer om betydningen bak.

 1. Det er fantastisk at du ønsker å gi en gave til dem som har det vanskelig! Men har du noen gang tenkt over hvor stor forskjell det kan være på hvor mange mennesker forskjellige veldedige organisasjoner kan hjelpe for din 200-lapp? Hos The Life You Can Save kan du se nøyaktig hva noen av verdens mest effektive hjelpeorganisasjoner kan få ut av dine penger, og donere til dem. Jeg håper du heller vil velge deg ut en eller to av dem å gi din julegave til i år!

«The right-wing conservatives think it’s a decision
And you can be cured with some treatment and religion
Man-made, rewiring of a pre-disposition, playing God»

«Kids are walking around the hallway
Plagued by pain in their heart
A world so hateful
Some would rather die
Than be who they are»

Prøv å elske alle, på deres måte, ikke din, denne jula (som en start).

PS: Trenger du fremdeles julegavetips?

https://www.youtube.com/watch?v=XCoFoKvfc6Y

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Aksjonisme Politikk Rettigheter