web analytics
Hopp til innhold →

Viktig: Si nei til Datalagringsdirektivet i dag!

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Datalagringsdirektivet er et EU-direktiv som krever at all informasjon om hvem du ringer, når og hvor du gjør det, hvem du sender mail til, og hvilke nettsider du besøker må lagres i opptil to år, for å kunne ta deg om du gjør noe galt. Hvis dette blir innført her i Norge vil det snu opp ned på det viktigste prinsippet i rettsstaten, nemlig at alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist. I tillegg vil det ha negative konsekvenser for ytringsfriheten og for gravende journalistikk, og vil i liten grad faktisk hjelpe politiet til å forhindre, eller å løse, den type saker som det sies at den skal hjelpe mot. De kriminelle vil enkelt finne måter å omgå overvåkingen, mens problemene, slik som mindre privatliv, lekkasje av data, og utro tjenestemenns snoking i ditt privatliv, vil ramme oss alle.

Motstanden mot Datalagringsdirektivet er den bredeste politiske saken i Norge på veldig lenge, og har samlet folk fra alle politiske partier, og både forkjempere og motstandere av EU-medlemskap. Og selv om kampen mot barneporno er hovedargumentet for direktivet her i Norge, så er Barneombudet sterke motstandere av direktivet.

Les mer om Datalagringsdirektivet her.
Og om problemene det vil skape for journalister her.
Se opptak av appellene fra demonstrasjonen mot direktivet i Oslo i går. Jeg anbefaler spesielt Aslak Sira Myhre sin appell.

Les også:  Hvorfor det er så viktig å stoppe Datalagringsdirektivet, og hva du kan gjøre

Siste frist for å skrive under på «folkets høringsuttalelse mot Datalagringsdirektivet», som over 8000 har gjort, er i kveld kl. 20. Gjør det nå på stoppdld.no, og spre ordet! (kopier gjerne denne bloggposten om du vil.) Det er også et opprop mot direktivet her.

Jeg skrev første gang om Dld i februar 2008.

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Publisert i Aksjonisme Dystopia Internett Media Politikk Rettigheter Samfunn

Kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.