web analytics
Skip to content →

Ubuntu 9.10 Karmic Koala, med et lite bidrag fra meg

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Den 29. oktober kom nyeste versjon av Ubuntu Linux: 9.10, også kjent som Karmic Koala. Hvis du fremdeles bruker Windows XP vil jeg minne deg om at det er et 8 år gammelt operativsystem. Mye har skjedd på den tiden, og en oppgradering er på tide. Om du ikke vil betale store summer for Windows 7, eller har en for gammel maskin for den, så vil jeg på det sterkeste anbefale å bytte til Ubuntu 9.10. Det er gratis, og du trenger ikke lenger være bekymret for virus eller spyware. En rask gjennomgang av hva dette operativsystemet gir deg finner du i den offisielle Ubuntu 9.10 Feature Tour.

Ubuntu 9.10

Mange har skrevet mye om 9.10, så jeg skal heller linke til noen av dem enn å si mer. Men først vil jeg skryte over at mitt bilde har blitt valgt ut som ett av bakgrunnsbildene som følger med Ubuntu 9.10. Dette er det samme bildet som jeg har fått på trykk i en bok til inntekt for MS-saken. Høyreklikk på skrivebordet, velg Change Desktop Background, og der ser du den. Over ser du hvordan Ubuntu 9.10 kan se ut med mitt bakgrunnsbilde.

Her er noen anbefalte artikler om Ubuntu 9.10. Listen kan bli oppdatert.

Om du lurer på hvordan du kan bytte ut Windows med Ubuntu har jeg skrevet noen steg-for-steg guider for det på Linux for nybegynnere. De er ganske gamle nå, men det aller meste er likt fremdeles. Start med guiden for å laste ned Ubuntu.

Husk at du kan teste Ubuntu Linux på din egen maskin for å se hva du syns om det, uten å endre systemet ditt overhodet.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Åpen kildekode Programmer

4 Comments

  1. Stilig.Både bilete i seg sjølv og at du fekk det både på trykk og med i Karmic. Er viktig å få fram at det ikkje berre er kodere som kan bidra til friprog. Betre og fleire bilete er jo ein av mange “små” ting som gjer eit stort løft.

  2. Stilig.Både bilete i seg sjølv og at du fekk det både på trykk og med i Karmic. Er viktig å få fram at det ikkje berre er kodere som kan bidra til friprog. Betre og fleire bilete er jo ein av mange “små” ting som gjer eit stort løft.

  3. Tusen takk! Ja, det er mye annet enn koding som trengs å gjøres. Jeg skulle bare ønske det var lettere å gjøre. Jeg vurderte å skrive i bloggposten at om du vil bidra med noe, så hvorfor ikke hjelpe til med å oversette? Men det er rett og slett for tungvint og dårlig system for det, så jeg droppa det. Veldig synd!

  4. Tusen takk! Ja, det er mye annet enn koding som trengs å gjøres. Jeg skulle bare ønske det var lettere å gjøre. Jeg vurderte å skrive i bloggposten at om du vil bidra med noe, så hvorfor ikke hjelpe til med å oversette? Men det er rett og slett for tungvint og dårlig system for det, så jeg droppa det. Veldig synd!

Comments are closed.