Skandaløst: Vi har 12 milliarder i verdens største (og verste?) oljeselskap, bruker makten til å hindre miljøforbedringer!

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

– Norges Bank holder oss for narr, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender. Banken har stemt nei til viktige og konstruktive klimaforslag på ExxonMobils generalforsamling. Det til tross for Norges Bank i tre år har hatt klima som et hovedsatsingsfelt for utøvelse av aktivt eierskap.

Dette er bare enda en ting som hives på haugen av elendigheter som gjør at jeg mener regjeringen er mer brun enn rødgrønn. Det er tragisk nok at vi i det hele tatt investerer penger i et sånt selskap (som lenge har støttet falske «grasrotgrupper» som prøver å overbevise om at klimakatastrofen ikke eksisterer, jobbet hardt mot klimalovgiving i USA, og har et årlig overskudd på godt over 45 milliarder USD!), men når vi i tillegg ikke investerer der for å gjøre dem bedre, men tvert imot hindrer en positiv utvikling, så er det helt, helt sykt!

Hos Knowmore.org kan du lese mye mer om alle ExxonMobils synder mot mennesker og miljø.

På ExxonMobils generalforsamling i 2008 ble det fremmet flere klimaforslag fra aksjonærer i selskapet, anført av Rockefeller familien, melder The New York Times.

Norges Bank valgte å stemme ned fire av forslagene, dette bekrefter kommunikasjonsdirektør Siv Meisingseth i banken overfor E24. Forslagene fikk støtte fra en rekke andre fond, blant andre CalPers, det offentlige pensjonsfondet i California. Norges Bank stemte imot å øke satsingen på fornybar energi. Banken stemte også imot at ExxonMobil skal måtte rapportere om bedriftens utvikling av ny teknologi.

– Stemmegivningen er en skandale, sier Hermstad. Finansministeren må kalle lederen for Norges Banks eierskapsgruppe inn på teppet. Vi forventer at statens eiermakt i ExxonMobil – aksjer verdt 12,2 milliarder kroner – bidrar til at selskapet tar klimaspørsmålet alvorlig.

Exxon Mobil er verdens største oljeselskap. Selskapet har vært kjent for å motarbeide en streng klimalovgiving i USA, og har i mange år støttet villedende klimakampanjer.

Blockquote-et tekst klippet fra FIVHs nettside (klippet alt, ikke mer info der), via @heianaturen

Det er tydelig at Oljepartiet vant både dette, og forrige, valg.

Reblog this post [with Zemanta]

6 thoughts on “Skandaløst: Vi har 12 milliarder i verdens største (og verste?) oljeselskap, bruker makten til å hindre miljøforbedringer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.