web analytics
Skip to content →

Så enkelt er det å slippe en irritasjon og spare miljøet! (reserver deg mot telefonkatalogen)

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Da er det den tiden av året igjen. Tiden for å si nei takk til å få et par kilo søppel i posten. Riktignok kan du reservere deg mot telefonkatalogen og Ditt Distrikt hele året, men om du vil unngå årets dumping begynner det å haste. Fristen er riktignok 19. november.

Hvorfor skal du gidde å reservere deg? Fordi du slipper å irritere deg over at postkassa de blir fylt opp, fordi du slipper å bære et par kilo søppel fra postkassen til søppelkassen, fordi det er så enkelt å gjøre det, og fordi telefonkatalogene tilsammen utgjør syv millioner kilo søppel, og hver gang noen reserverer seg blir både den haugen litt mindre, og sannsynligheten for at den samme sløsingen fortsetter år etter år etter år blir også litt mindre.

Sungame sier det slik:

Å si at tida har gått fra papirutgaven av telefonkatalogen, vil være noe i retning av decenniets understatement. Etter at den farlege verdsveven blei allemannseie har papirkatalogen blitt en stor, tung og klossete dinosaur som raserer skog og har en svært uheldig effekt på omgivelsene¹. Dessverre nekter beistet å dø. Ifølge Naturvernforbundet går sju av ti utsendte kataloger rett i søpla. Likevel fortsetter Telenor – med samferdselsministerens velsignelse – å spy ut uønska papiravfall til det norske folk.

reserver deg mot telefonkatalogen og mot Ditt Distrikt nå!

Som jeg sa i fjor er det mye lettere å bruke telefonkatalogen direkte fra nettleseren:

Om du har lasta ned norsk versjon av Firefox har du allerede en mye enklere tilgang på Telefonkatalogen oppe i høyre hjørne av nettleseren din. Om du ikke har det kan du skaffe deg det hos Mycroft.

Og når du først er igang, hvorfor ikke skrive under på kampanjen Neitakk.no mot uadressert reklame? Saken avgjøres i Stortinget den 20.11.2008, så ikke utsett det til imorgen. Alt de ber om er ditt navn og hjemmekommune!

Forslag til ny markedsføringslov skal vedtas i Stortinget i 2008. I forslaget er dagens ordning med reservasjon opprettholdt, slik at de som ikke ønsker å motta reklame selv må sørge for å si fra om dette ved å sette en ”nei takk”-lapp på postkassa. Kampanjen Neitakk.no krever at dette prinsippet snus, slik at de som ønsker reklame heller markerer dette med å si ja takk.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Miljø

2 Comments

Comments are closed.