web analytics
Skip to content →

Lydopptak: Johan Galtung om USA og retten til å drepe

Last updated on 16. februar 2015

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

 

NB: Denne teksten ble skrevet i 2008, før det ble alment kjent at Galtung er tilhenger av en rekke sprø konspirasjonsteorier angående jødene og tror på pseudovitenskap. Jeg tar sterkt avstand fra dette og håper teksten kan leses i lys av når den ble skrevet.

For andre gang har jeg fått gleden av å være tilstede på et foredrag av fredsforskeren Johan Galtung, og jeg tok selvsagt opp det hele denne gangen og. Som jeg nevnte sist, så er Galtung en person som er verdensberømt alle andre steder enn i sitt hjemland, Norge. Om du ikke vet hvem Galtung er håper jeg du klikker deg inn på den posten og leser den korte introduksjonen jeg skrev om ham der. Den posten er forresten en av mine aller mest besøkte.

Sist var hele Studentersamfundets storsal fylt til randen, og selv om salen tar 1000 mennesker, så måtte flere stenges ute på grunn av plassmangel. Denne gangen, søndag 8. oktober, var det bare et nokså lite knippe av mennesker tilstede, og det var synd, for han hadde, som alltid, mye bra å komme med. Om du ikke var en av dem som var til stede vil jeg på det sterkeste anbefale å laste ned opptakene mine og putte dem på din portable speledåse.

MP3:
Johan Galtung om USA og retten til å drepe
Spørsmålsrunden etter foredraget

Oppdatering 13.10.08: Dette foredraget var på en måte innledningen til Amnestys dødsstraff-uke. Du kan starte uka med å skrive under på kampanjen mot henrettelsen av Richard W. Cooey i USA. Om du vil få beskjed om nye underskriftskampanjer fra Amnesty kan du sende en SMS med ordet Appell til 1960, eller følge @amnestyaksjon på identi.ca eller på Twitter.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Opptak Politikk Samfunn Sør/Nord

5 Comments

 1. Long time :) Ser deg på TV nå med Vampus.
  Hva skjer om dagen?

 2. Long time :) Ser deg på TV nå med Vampus.
  Hva skjer om dagen?

 3. Ja, det var lenge siden Rafiq! :) Morsomt at du så meg på TV. Hva syns du? Jeg har ikke fått sett det selv ennå, men de har lovet å sende meg en kopi.
  Om dagen studerer jeg fremdeles, og så har jeg fått meg en frilans-jobb i PC World Norge. Vi var første nyhetsnettsted i Norge til å skrive om Chrome takket være meg. Morsomt det, men slitsomt også for en som ikke er vant til å jobbe.. :)

  Og med deg?

 4. Ja, det var lenge siden Rafiq! :) Morsomt at du så meg på TV. Hva syns du? Jeg har ikke fått sett det selv ennå, men de har lovet å sende meg en kopi.
  Om dagen studerer jeg fremdeles, og så har jeg fått meg en frilans-jobb i PC World Norge. Vi var første nyhetsnettsted i Norge til å skrive om Chrome takket være meg. Morsomt det, men slitsomt også for en som ikke er vant til å jobbe.. :)

  Og med deg?

Comments are closed.