Internasjonal dag mot overvåking: Frihet, ikke frykt

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Freedom not fear

I dag samles mennesker i 27 byer i Europa for å markere sin motstand mot den stadig økende overvåkingen som vi alle utsettes for, og som i liten grad faktisk gjøre oss tryggere:

En overvåkingsmani sprer seg. Regjeringer og bedrifter registrerer, overvåker, og kontrollerer vår oppførsel i større og større grad. Uansett hva vi gjør, hvem vi ringer og snakker med, hvor vi går, hvem vi er venner med, hva våre interesser er, hvilke grupper vi deltar i – «storebror»-regjeringer og «lillebror»-firmaer vet stadig mer om det. Den resulterende mangel på privatliv og konfidensialitet gjør at vi utsetter vår bekjennelsesfrihet og ytringsfrihet, samt arbeidet til leger, hjelpetelefoner, advokater, og journalister for stor risiko.

[…]

Vi mener at respekt for privatlivet er en viktig del av den menneskelige verdighet. Et fritt og åpent samfunn kan ikke eksistere uten betingelsesløse private rom og kommunikasjon.

Les mer og se en liste over byer med markeringer på freedom-not-fear.eu

Ta gjerne en titt på mine bokmerker om overvåking.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.