web analytics
Skip to content →

Vær forsiktig med å lene deg for mye på albuen

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Natt til i går satt jeg foran dataen, som vanlig. På et tidspunkt satte jeg min høyre albue ned i bordflaten, som jeg også har for vane å gjøre til stadighet. Men da merket jeg noe uvanlig. Istedenfor å den vanlige følelsen av hardt bein mot tre kjente jeg en merkelig følelse av noe mykt og rart. Omtrent som om noen hadde sydd en liten pute inn under huden min. Jeg tok av meg genseren for å sjekke, og til min store forskrekkelse så jeg at overarmen min hadde svulmet opp ganske kraftig. Men nei, dette er ikke en fordekt måte å skryte av at jeg har trent i det siste, det var rett og slett en voldsom, og myk, hevelse som skjedde ganske plutselig.

Jeg ble naturlig nok en smule nervøs, så i går tok jeg turen til legevakten. Der ble jeg fortalt at det sannsynligvis er en betennelse av et eller annet slag, som kommer av at jeg har lent meg for mye på albuen, og kanskje samtidig gnidd albuen mot bordplaten. Jeg har lent meg mye på albuen mens jeg har sittet foran maskinen, så det høres jo logisk ut, men jeg har ikke ant at det går an å få en betennelse av slikt. Derfor skriver jeg dette for å gjøre deg oppmerksom på at det faktisk kan skje verre ting enn at albuen din blir litt tørr og hard.

Heldigvis er det ikke så alvorlig. Jeg fikk resept på et legemiddel jeg skal ta tre piller av daglig i ti dager, og så skal det gå over av seg selv. Det gjør ikke vondt, og det er ikke noe stort problem. Men det kostet 220 kroner å snakke med legevakten, og pillene kostet 40 kroner. Ikke de store summene, men likevel. I tillegg må man ta det rolig med armen en stund, og putte i seg piller som selvsagt ikke kroppen egentlig bør ha. Og er du riktig uheldig kan du ende opp med å lide under noen av bivirkningene fra legemiddelet. Derfor vil jeg anbefale deg å være litt forsiktig med hvor mye du lener deg på albuen.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Personlig

6 Comments

 1. Trulle

  Du har ikke sittet nok forran PC-en før du har en slik pute på venstre albu.
  For den er vel på venstre albu? Jeg i alle fall lener meg lett til venstre når jeg styrer musen med høyre hånd.

 2. Trulle

  Du har ikke sittet nok forran PC-en før du har en slik pute på venstre albu.
  For den er vel på venstre albu? Jeg i alle fall lener meg lett til venstre når jeg styrer musen med høyre hånd.

 3. Hehe.. Nei, det er vel rene hedersmerket for nerder det her.. :) Så du har fått det du og? Gikk det fort over, skapte det noen problemer utenom å bare være litt irriterende?

  Jeg fikk det faktisk på høyre albue. Jeg passer på å bytte på å bruke musa med venstre og høyre hånd, for å prøve å unngå musesyke, så nå har jeg bruke venstre hånd mye en stund.

 4. Hehe.. Nei, det er vel rene hedersmerket for nerder det her.. :) Så du har fått det du og? Gikk det fort over, skapte det noen problemer utenom å bare være litt irriterende?

  Jeg fikk det faktisk på høyre albue. Jeg passer på å bytte på å bruke musa med venstre og høyre hånd, for å prøve å unngå musesyke, så nå har jeg bruke venstre hånd mye en stund.

 5. Du som i tillegg er superflink til å bruke tastaturet + som du sier å bytte hånd for musa… sier det noe om antall timer forran skjermen, kanskje? Håper du ikke får noen varige mèn.

 6. Du som i tillegg er superflink til å bruke tastaturet + som du sier å bytte hånd for musa… sier det noe om antall timer forran skjermen, kanskje? Håper du ikke får noen varige mèn.

Comments are closed.