web analytics
Skip to content →

Gratulerer verden! – Det ble den minst dårlige

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Gratulerer med en liten forandring til det bedre! Takk og lov for at det ikke ble fire år til med det samme!

Everyone chill the fuck out, I got this

Jeg har ingen tro på at dette skal gjøre USA til et bra land. Jeg tror ikke dette blir så fantastisk som han, og alle blodfansen, skal ha det til. Langt fra, er jeg redd. USA har vært noen totalt drittsekker lenge før Bush tok (nei, ikke fikk) makta, og det kommer ikke til å ende nå. USA vil sannsynligvis fremdels tillate patenter på medisiner, som dreper tusenvis av mennesker unødvendig hvert år, de vil sannsynligvis ikke forby gribbe-fond, de vil ikke slutte å forbruke en sykt stor del av verdens resurser (noe vi gjør selv og, forresten), jeg er veldig usikker på om det blir særlig forandring i måten de forholder seg til fattige land på gjennom blant annet deres politikk i Verdensbanken og Verdens Handelsorganisasjon (WTO), påtvinging av genmodifisert mat til land som ikke vil ha det, og så videre, og så videre…

Men jeg feirer også. For det er selvsagt ingen tvil om at dette var langt det beste utkommet av kampen mellom disse to kandidatene!

Gratulerer USA, gratulerer verden! Måtte dette være starten på en forandring, som gjør at den neste presidenten er enda hakket litt bedre, og den neste etter det enda litt bedre, helt til dere faktisk blir den lederskikkelsen og katalysatoren for det gode i verden som dere så gjerne skryter av å være i dag!

Uansett hva som måtte komme av dette, uansett graden av politisk forandring, så er dette et historisk øyeblikk. For første gang har en mørkhudet person blitt valgt til president i verdens mektigste land. De trengte 43 hvite, og for det meste eldre, menn først, men nå har rekken blitt brutt. Det i seg selv er grunn til å være glad!

Da er det bare å begynne å telle ned til 20. januar, når Obama flytter inn i Det hvite hus. Først da kan vi begynne å se hvor mange av løftene sine han faktisk holder.

Ett eksempel på at det nok ikke blir så mye forandring som vi utenfor USA skulle håpe har vi allerede. I en del av de andre sakene som ble stemt over i natt, slik som om homofiles rett til å gifte i California seg skal bli trukket tilbake (Proposition 8), ser resultatene nokså dystre ut!

Uansett:

Til USA

Takk!
Og lykke til framover, det blir ikke lett. Men det kan bli historisk (og på en positiv måte denne gangen).

Mvh,
Verden

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Politikk Sør/Nord

6 Comments

 1. Støttes. Til alle på høyresida som har prøvd å være ironiske over det at venstresida har støtta Obama framfor McCain, har jeg prøvd å forklare det med et norsk eksempel:

  Viss jeg hadde valget mellom Jens og Jensen, ville jeg glatt stemt på Jens — med skjærende tenner. Forskjellen ville vært marginal, men det vill jaffal vært en ørliten forskjell til det bedre.

 2. Støttes. Til alle på høyresida som har prøvd å være ironiske over det at venstresida har støtta Obama framfor McCain, har jeg prøvd å forklare det med et norsk eksempel:

  Viss jeg hadde valget mellom Jens og Jensen, ville jeg glatt stemt på Jens — med skjærende tenner. Forskjellen ville vært marginal, men det vill jaffal vært en ørliten forskjell til det bedre.

 3. Så absolutt! Skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig å skjønne. Står man mellom “the bad and the ugly”, så må man vel kunne håpe på “the bad”, selv om det langt fra er noen ideell situasjon. Men i et land som USA er det klart man må gå via noen “mindre dårlige” før man kommer til et punkt hvor man kan få til noe bra, og Obama er absolutt et skritt på den veien, spør du meg.

  Dumme høyre-folk..! :)

 4. Så absolutt! Skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig å skjønne. Står man mellom “the bad and the ugly”, så må man vel kunne håpe på “the bad”, selv om det langt fra er noen ideell situasjon. Men i et land som USA er det klart man må gå via noen “mindre dårlige” før man kommer til et punkt hvor man kan få til noe bra, og Obama er absolutt et skritt på den veien, spør du meg.

  Dumme høyre-folk..! :)

Comments are closed.