web analytics
Skip to content →

WordPress 2.3 med tagging endelig ute

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Den lenge etterlengtede WordPress 2.3 er nå endelig klar til å gjøre bloggen din enda bedre. For oss vanlige brukere er de to viktigste nyhetene støtte for tags (nøkkelord) og automatisk beskjed om nye versjoner av plugins og WordPress.

Tagging er jo nå et ganske kjent begrep, men for de som er litt usikre på hva som er forskjellen på å ha støtte for tagger mot kategori-systemet som allerede finnes i WordPress kan jeg komme med et lite eksempel. Si for eksempel at du blogger om at du så Battlestar Galactica på NRK3, og at du legger litt ekstra vekt på hvor pen six er, hvor kjekk Lee “Apollo” Adama er, eller, litt mindre kroppsfiksert, hvor viktig det er for jenter å se sterke kvinneskikkelser som Kara Thrace på tv, eller hvor dårlig det er at alle med høye stillinger er hvite, og at alle utenom en av dem er menn. Da blir fort “TV” kategorien du putter posten i, og kanskje “Samfunnsstrukturer i populærkulturen”, om det er noe du skriver om jevnlig, mens du kan tagge den med tv, battlestar galactica, nrk3, tv-serie, sci-fi, six, apollo, lee adama, kara thrace, feminisme, samfunnsstrukturer, populærkultur, kjønnsroller, kjønnsrollemønstre, ivory tower, eventuelt navnet på skuespillerne som du har fokusert mest på, og så videre. På denne måten får du ikke en hel haug med kategorier som du bare bruker én gang, samtidig som du gjør det lettere for folk å finne den informasjonen de er ute etter. Kategorier er altså hovedtemaer som kan passe til mange innlegg, mens tagger er litt mer detaljerte nøkkelord.

Men om du kom hit for å lære mer om WordPress 2.3 enn om Battlestar Galactica kan jeg fortelle at av andre fine nyheter er en “pending review”-funksjon for gruppeblogger, bedre håndtering av URLene, støtte for Atom 1.0-feed, og hundrevis av bugfikser. Mer informasjon, og flere nyheter finner du på WordPress-bloggen. For å få noen nytte av den ny tagge-funksjonen må du legge til støtte for å vise dem på bloggen din.

Oppdatering: Last ned WordPress 2.3 her.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Åpen kildekode Blogging Internett

One Comment

Comments are closed.