web analytics
Skip to content →

N0rsk p0li7i – Med rett til å drepe

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Her er en ikke alt for vanskelig gåte til deg: Hva er likheten mellom James Bond og en norsk polititjenestemann? De har begge rett til å drepe, uten å måtte ta noen konsekvenser. Igjen har riksadvokaten henlagt Obiora-saken; kanskje ikke så rart siden det var de samme som gjennomførte undersøkelsene denne gangen som sist gang, men jeg blir enda mer redd!

Sitat fra Samvirkelaget:

Riksadvokaten har henlagt Obiora-saken. Dette betyr at det ikke vil bli tatt ut noen tiltale mot politimennene som gjennomførte pågripelsen som førte til Eugene Eijke Obioras død 7. september 2006. Riksadvokaten støtter dermed Spesialenheten for politisakers konklusjon om at det var delvis Obioras egen skyld at han døde.

Riksadvokaten har i lengre tid sagt at det nærmer seg konklusjon i saken. Når de nå velger fredag 21. desember for å offentliggjøre konklusjonen, velger de den dagen i 2007 der det vil bli minst pressedekning om saken i dagene etter. Sett sammen med at Riksadvokaten har brukt tre måneder på å komme til en konklusjon, tydeliggjør at Riksadvokaten har sett at dette er en svært vanskelig og sensitiv sak. Dette er i seg selv et argument for at saken burde blitt prøvd for en uavhengig domstol.

Det blir demonstrasjon i Oslo, Trondheim og Bergen lørdag 5. januar. I Trondheim klokka 14.00 på Torget. I Oslo klokka 15.00 er det fakkeltog fra Jernbanetorget til Justisdepartementet. I Bergen er det demonstrasjon på trappen utenfor Politihuset klokka 1300.

Det blir også punktmarkering foran Justisdepartementet [kart] i morgen, 22. desember, kl. 15.00.

Andre politivold-saker:
Robert Michael Aconcha-Kohn dør ved kvelning
Nyopperert mann lagt i bakken for å gi en klem

Wikipedias artikkel om politivold trenger en kraftig oppdatering! Noen som vil hjelpe til?

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.
Les også:  Pasjon og politikk

Published in Politikk Samfunn