Sauda er Norges første Fairtrade-kommune

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Fairtrade Max HavelaarGratulerer til Sauda kommune som fra i dag av er Norges første Fairtrade-kommune! Hva er Fairtrade? Det er å betale arbeidere den minstelønna de har krav på og trenger for å leve et anstendig liv. Høres ganske opplagt ut, ikke sant? Men de aller fleste som produserer den kaffen og appelsinjuicen du drikker om morgenen, eller som dyrker den bananen du spiser etter treninga har ikke slike rettigheter som vi i Norge tar for gitt når vi skaffer oss en jobb. Fairtrade-merket, som foreløbig heter Max Havelaar i Norge, garanterer at produsentene har fått en slik minstelønn, pluss litt til som de selv, i fellesskap, bestemmer hva skal gå til. Det kan være alt fra bygging av skole, til forbedring av infrastrukturen i området. En Fairtrade-kommune eller -by er en kommune/by som oppfyller visse kriterier i forhold til innkjøp, tilgjengelighet, og informasjon om Fairtrade-merkede varer. Aftenposten gir deg scoopet om Sauda.

Kraftig kudos til Sauda for deres innsats for mindre bruk av (tilnærmet) slavearbeid! Hvilken by eller kommune blir den neste i Norge?

2 thoughts on “Sauda er Norges første Fairtrade-kommune

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.