web analytics
Hopp til innhold →

Oljefondet trekker seg ut av Wal-Mart og Freeport!

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Gratulerer til Statens pensjonsfond for enda en god avgjørelse tatt på etisk grunnlag! Det er enda et stykke å gå, men det er flott å se at de igjen følger Etikkrådets anbefalinger! Denne gangen er det Wal-Mart og Freeport som mister noen hundretalls norske millioner i investering fra pensjonsfondet. Wal-Mart er verdens største butikk-kjede, og for å komme dit, og for å fortsette å være der, har de tråkket på en god del mennesker. I januar og februar hadde norske Le Monde Diplomatique tre gode artikkler (bruk brukernavn: lemonde.hei@antichef.net og passord: 3452) om Wal-Mart som jeg vil anbefale om du vil vite hvorfor Wal-Mart fortjener å bli svartelistet. NA24 har en artikkel om hvilke nye selskaper som kan stå for tur.

Wikipedias artikkel om Freeport
Knowmore.orgs artikkel om Wal-Mart
Wikipedias artikkel om Wal-Mart
Wikipedias artikkel om kritikk av Wal-Mart

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.
Les også:  Skandaløst: Vi har 12 milliarder i verdens største (og verste?) oljeselskap, bruker makten til å hindre miljøforbedringer!

Publisert i Glanytt Miljø Politikk

Kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.