web analytics
Skip to content →

Stikkord: bergen

Hold Bergen penere enn Oslo, si nei til byromsreklame!

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Jeg har tre viktige argumenter for hvorfor Bergen bystyre bør stemme nei til byromsreklame. Først vil jeg nevne dem raskt, før jeg går nærmere inn på hvert poeng nedenfor.

  1. Reklamen vil forurense bybildet og ødelegge det pusterommet Bergen har vært til nå. Oslo viser med all tydelighet at gir du fingeren tar de hele hånda med årene. Tror du middelalderbyen vil være fredet for alltid? Oppdatering: Allerede i mai samme år åpnet Byrådet for å bryte løftet om å frede de historiske delene av Bergen.
  2. Mennesker trenger et mentalt pusterom, uten skjønnhets- og forbrukspress. Reklamen går på innbyggernes mentale og fysiske helse løs, og du skader dermed befolkningen ved å innføre mer.
  3. Inntektene er minimale, med tanke på at det er snakk om å selge dine innbyggeres knappeste, mest verdifulle ressurs. Det er å spille fallitt som velferdsstat å ikke kunne tilby offentlige tjenester uten å gjøre dette.

Støtt kampanjen for folkeavstemning om byromsreklame. Skriv under her! (åpen for alle)
Lysreklameskilt
Reklameskilt er stygge, bruker strøm, bidrar til lysforurensingen, og er unødvendige hindringer og farer for blinde og svaksynte.

Ikke forsøple Bergen unødvendig!

Jeg bor i Oslo, men er med jevne mellomrom i Bergen. Når jeg er der er det én ting jeg virkelig nyter: Roen. Jeg har sett hvordan reklamen år for år brer mer og mer om seg i Oslo. Den gjør også stadig mer ut av seg, med flere og større reklameflater. Stadig flere av flatene er skjermer som beveger på seg og krever oppmerksomheten din til enhver tid. Det er et utrolig deilig avbrekk å komme til Bergen ogbevege meg fritt uten å konstant bli fortalt hvordan jeg bør se ut eller hvilke unødvendige ting jeg må kjøpe. Jeg er redd Bergen vil godta litt reklame nå, men lide samme skjebne som Oslo med årene: Stadig mer, og stadig mer påtrengende, visuell og mental forsøpling.

Comments closed

Hadet bra!

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener.…

One Comment