web analytics
Hopp til innhold →

Fem år siden Collateral Murder

Last updated on 16. oktober 2015

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

I dag er det fem år siden Wikileaks ble kjent, da de publiserte denne videoen av amerikanske soldater som skjøt og drepte sivile, og en journalist, i Baghdad.

Siden den gang har Obama, med hjelp av blant annet Britiske og Svenske myndigheter, samt PayPal, Visa og MasterCard, gjort sitt beste for å undertrykke Wikileaks og Julian Assange og strupe dem økonomisk.

Obama har brukt loven som et våpen mot dem som risikerer alt for å avsløre krigsforbrytelser, ulovlig overvåking og andre statlige overtramp i større grad enn noen tidligere president.

Heller ikke her i Norge føler folk seg trygge til å varsle, selv om det «bare» gjelder mindre alvorlige ting som sløsing av skattepenger eller inkompetente ledere eller feilgrep i det offentlige.

Demokrati betyr folkestyre. Men om vi prøver å styre etter et kart som ikke stemmer med terrenget, fordi myndighetene ikke vil la oss se hvordan terrenget egentlig er, så er folkestyre umulig.

Derfor er kampen for varsleres rettigheter så ekstremt viktig, også de «små hverdagsvarslerne» her i Norge, som min mor som ble advart om «riper i lakken» hvis hun sa fra til media om kritikkverdige forhold på tidligere arbeidsplasser i det offentlige.

Se denne dokumntaren om hva som skjedde den dagen i Bagdhad, da USA drepte to Reuters-ansatte og flere sivile, og gi en gave til dem som risikerer alt for å bringe oss sannheten, og slik opprettholde demokratiet.

Les også:  Nektet å signere, ble torturert av politiet i to timer

Bilde: Congress shall make no law …. abridging the freedom of speech, or of the press… av gnuckx, Creative Commons Attribution.

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Publisert i Politikk Rettigheter Samfunn

Kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.