web analytics
Skip to content →

USA lovfester og utvider praksisen med å fengsle hvem som helst på ubestemt tid, uten noen rettssikkerhet

Last updated on 23. juli 2013

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

NDAA for Fiscal Year 2012 er en lov som nylig har blitt signert av Obama. Det gjorde han på en helt vanlig arbeidsdag: Nyttårsaften, som i fjor falt på en lørdag.

NDAA FY2012 gir presidenten makt til å arrestere, fengsle og sende folk til hvilket som helst land (f.eks. til å bli torturert i Syria som de har gjort tidligere), uten noen innblanding av rettssystemet. Dette er ikke noe nytt: Såkalt extraordinary rendition (kidnapping og fengsling/torturering) har de holdt på med minst siden 2001. Siden den gang har de kidnappet 3000 mennesker fra hele verden som har blitt sendt til forskjellige “black sites” (udokumenterte fengsler) rundt i forskjellige land som tillater tortur.

Beklager autoplay. Jeg finner ikke ut hvordan jeg kan stoppe det.

Det nye med NDAA er at den tillater at det samme skjer med amerikanske statsborgere. Og at den, i følge ACLU, lar myndighetene starte en krig mot hvilket som helst land for hvilken som helst grunn.

including a provision to authorize worldwide war, which has no expiration date and will allow this president — and any future president — to go to war anywhere in the world, at any time, without further congressional authorization. The new authorization wouldn’t even require the president to show any threat to the national security of the United States.

NB: For alt jeg vet kan denne sistedelen av NDAA ha blitt fjernet før lovforslaget ble sendt til presidenten for signering. Det er vanskelig å følge med på alle endringene som skjer i amerikanske lovforslag. Resten av NDAA er uansett skummel nok, og den ble stemt igjennom av 86 mot 13 senatorer.

Dette kommer på toppen av den allerede mangeårige, ekstremt overdrevne bruken av vold i Amerikansk politivesen, slik som den voldsomme bruken av pepperspray mot Occupy-demonstranter.

Les mer:

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Dystopia Politikk Rettigheter Samfunn