web analytics
Skip to content →

Bloggen har fått ny drakt – Hva syns du?

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Bloggen min har tatt turen innom nærmeste bruktklær-butikk (ikke UFF) og skaffet seg en ny drakt. Jeg håper du liker den!

Drakta er stort sett Pure II av Dannci som bruker den frie fonten Sertig til overskrifter. Men jeg har hacka den til littegran:

 • Jeg har plassert en søkeboks i meny-boksen på venstre side.
 • Der har jeg også, takket være dotEPUB, puttet en link til å gjøre bloggposten du er inne på i øyeblikket om til en ePub-fil om du skulle ønske å lese den på et lesebrett.
 • En liten NotifyOSD/Growl-aktig box oppe i høyre hjørne ønsker deg velkommen og gjør deg oppmerksom på at du kan bruke j og k til å bla mellom bloggpostene på f.eks. forsiden. På samme måte som på Boing Boing. Dette er takket være Prev-Next Keyboard Navigation.
 • Men brukere av den geniale Firefox- og Chrome(ium)-utvidelsen gleeBox trenger ikke tenke på det, for jeg har satt bloggpost-overskriftene som “default selectors” slik at du bare kan tabbe deg ned til den du vil lese og trykke enter for å gå inn på den.
 • Jeg har fiksa litt på størrelsen på skriften, lengden på linjene og linjeavstanden for å prøve å gjøre det lettere å lese.
 • Bakgrunnen har jeg tatt fra The Inspiration Gallery og gjort sort-hvitt.
 • Om du leser noe du syns er ekstra bra kan du nå gi meg penger gjennom en Flattr-knapp nederst i hver bloggpost, eller dele den med andre gjennom en kul drop-down-funksjon inspirert av OkCupid-bloggen, implementert med Active Share by OrangeSoda.
 • Ja, og så har jeg endelig skrevet litt om meg selv på en om-side og laget en egen side med info om hvordan du kan abonnere på bloggen på forskjellige måter.

Men jeg har selvsagt ikke fått til alt jeg ønsker meg. Her er noen funksjoner jeg håper jeg vil få til å legge til etterhvert:

 • Slik det er nå ser du bare én av kategoriene en bloggpost er plassert i, uansett hvor mange kategorier den egentlig er i. For å gjøre ting værre, så havner du ikke i den kategorien du klikker på om du klikker der, men heller en av de andre kategoriene posten er i. Dette må fikses, men det var ikke så lett som man skulle tro.
 • Jeg ønsker at meny-boksen på venstre side skal gli glatt ni ti-dels vei ut til venstre når du begynner å scrolle nedover på sida, og så gli ut igjen når du holder musa over den tynne fliken som er igjen eller når du scroller tilbake til toppen av sida. Dette skal visst være nokså enkelt å få til med jQuery, men jeg kan ikke slikt, så vi får se hva det blir til.
 • Å kunne sette et custom bakgrunnsbilde til hver bloggpost, som sto i stil med temaet for posten, hadde vært utrolig kult. Jeg aner ikke om dette er mulig.
 • Legge inn den kommende koden fra Universal Subtitles som vil gi tilgang til å lese og skrive Åpne undertekster på alle videoer jeg legger inn på bloggen.
 • Om du har noen gode ideer som du forteller meg om i kommentarfeltet så har jeg lyst til å gjøre det.

Alle kommentarer og tilbakemeldinger, både positive og negative, settes stor pris på!

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Meta

5 Comments

 1. Anonym

  Jeg syns det ble elegant!
  Veldig fint med menyen til venstre og share greia på toppen!

 2. Anonym

  Men når jeg trykker på tittleen til posten blir jeg videresendt til en side som ikke finnes!

 3. Tusen takk! :)

  Og takk for bug-rapporten under. Jeg har nå endret det sånn at tittelen på posten ikke linker til posten (det var det den prøvde på, men gjorde feil slik at du kom til en ikke-eksisterende side) når du faktisk er inne og leser på posten. Jeg syns ikke det gir så mye mening.

 4. Mats

  skriften i innleggstittel er veldig fin. menyen til venstre og. bakgrunnen vet jeg ikke helt med. hadde vært stiligere om denne midtkolonnen, eller løperen som jeg kaller den, løp helt til topps og bunns av nettleservinduet.

 5. Takker! Jeg tenker å bytte bakgrunnsbilde fra tid til annen. Helst vil jeg ha et skikklig fint bilde av natur eller noe slikt, men da må jeg først finne ut hvordan jeg gjør det uten at det vil ta hundre år å laste hver side.

  Det med løperen må jeg tenke på.. :)

Comments are closed.