web analytics
Skip to content →

Feminisme – like viktig som alltid. Gratulerer med dagen!

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

womanpower logoGratulerer med dagen alle kvinner! Kvinnedagen, 8. mars, er fremdeles, 99 år etter at den første gang ble markert, en viktig dag, og kampen for full likestilling fortsetter! Det er trist at vi fremdeles må jobbe for noe så simpelt, logisk, og åpenbart som likestilling mellom kjønnene, men gjennom feministers kamp har vi her i landet kommet et godt stykke, selv om vi fremdeles har en vei å gå. Men det er viktig å huske på at kvinnedagen og feminisme vel så mye handler om å kjempe for likestilling og kvinners rettigheter i andre land. Om du mener at vi er så likestillte her i Norge at feminisme bare er tullete, så tenk heller på land hvor kvinner blir tvunget til underkastelse, og til og med noen steder blir dømt til døden for å ha blitt voldtatt. Uansett hva du måtte mene om forholdene i Norge, så er feminisme like viktig i dag som noen sinne. Feminisme handler om likeverd og solidaritet med kvinner verden over! Så gratulerer med dagen alle kvinner, og fortsett kampen med løftet hode! Og menn; stå opp og kjemp side om side med kvinnene! Likestilling handler til syvende og sist om verdighet, for alle mennesker, menn som kvinner. Det er ingen skam å kalle seg feminist, uansett kjønn!

Anbefalte aktiviteter i dag:

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Politikk Rettigheter Samfunn

4 Comments

  1. marianne

    hurra for børge! kudos

  2. marianne

    hurra for børge! kudos

  3. Jeg veit nå ikke om jeg er så mye å rope hurra for, og det var jo kvinnene vi skulle juble over nå, var det ikke..? :) Men tusen takk, uansett. Much appreciated! :)

  4. Jeg veit nå ikke om jeg er så mye å rope hurra for, og det var jo kvinnene vi skulle juble over nå, var det ikke..? :) Men tusen takk, uansett. Much appreciated! :)

Comments are closed.