web analytics
Skip to content →

Dagbladet.no utvider samtalen

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Mange blogger linker til Dagbladet.noI oktober i fjor startet Dagbladet.no å eksperimentere med trackbacks i utvalgte artikler, altså å linke tilbake til blogger/nettsider som linker til dem, noe jeg, med mange andre, gav dem mye skryt for. Nesten et halvt år senere er de nå endelig klare til å utvide dette til å gjelde alle artikler. Dette fortjener de selvsagt også ros for! Siden de er tidligst ute vil de også tjene mest på å åpne opp debatt-arenaen på denne måten, og det er helt tydelig at det fungerer. Jeg har ikke hørt noe om noen annen norsk Main Stream Media gjøre noe liknende ennå, noe som jo er litt skuffende. I min forige post om dette nevnte jeg NRK.no som en naturlig neste MSM til å tillate trackbacks, så jeg har et forslag: NRK kan lære av Dagbladet.no på dette området, og så kan Dagbladet.no lære av NRK og gi ut bildene sine under en Creative Commons-lisens.

Men selv om dette er veldig bra, så fortjener Dagbladet.no litt stygge blikk også. I artikkelen skriver de nemlig at “[t]il nå har vi i Dagbladet.no forsøkt å lenke til kilder i våre artikler så langt det er mulig”, men hovedbildet i artikkelen er et grovt eksempel på det motsatte. Der står det nemlig at bildet er CC-lisensiert av en på Flickr, men denne teksten er ikke linket hverken til bilde-siden eller til profilen til vedkommende.

Når vi først er inne på bilder i artikkelen; Ta en titt på skjermbildet under Eirik Newth. Ser du noe kjent? ;) Det er nok det nærmeste jeg vil komme å ha bildet/navnet mitt i en av landets største aviser. :)

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Internett Media Web 2.0