web analytics
Skip to content →

Norsk (bokmål) Wikipedia: Nå med over 100 000 artikler

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

De hjerteligste gratulasjoner går til bokmål/riksmåls-utgaven av Wikipedia som i disse dager har passert 100 000 artikler, og til nynorskutgaven som nylig passerte 20 000 artikler!
Her er et utdrag fra pressemeldingen i anledning gladnyheten:

Den norske bokmåls-/riksmålsutgaven av den frie encyklopedien Wikipedia passerte i dag, 24. februar 2007, 100 000 artikler med artikkelen Ordulf av Sachsen. Det totale artikkeltallet for alle de mer enn 200 utgavene av Wikipedia er nå godt over 6 millioner. Wikipedia er med dette verdens største oppslagsverk, og bokmåls-/riksmålsutgaven er det største som er gratis tilgjengelig på norsk. Verket vokser med en hastighet som gjør at det om få år vil være det største som foreligger på norsk språk. Passeringen av 100 000 artikler er derfor en viktig begivenhet i arbeidet med å gjøre kunnskap fritt tilgjengelig på norsk.

[…]

Den norskspråklige utgaven ble startet i 2001. Etter å ha ligget brakk en stund ble prosjektet gjenopplivet høsten 2003 av en gruppe studenter og antallet artikler og regelmessige bidragsytere har siden eksplodert, fra en sped start med 1000 artikler i begynnelsen av 2004 til 100 000 artikler og over 37 000 bidragsytere i dag. Utgaven baserer seg på skriftnormalene bokmål og riksmål. Nynorsk ble i 2004 skilt ut i en egen utgave, nn.wikipedia.org, og har nylig passert 20 000 artikler.

I dag har jeg bidratt ved å opprette artikkelen Gatemagasin. Om du kan noe om det emnet så trenger den all hjelp den kan få. Om du kan noe om noe annet, hvorfor ikke opprette en artikkel om det?

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Internett Web 2.0