web analytics
Skip to content →

50 prosent

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Vi skriver 8. mars 2007 og om du er norsk er det 50% sjanse for at du diskrimineres med tanke på lønn, pensjon, makt, respekt i samfunnet, personlig frihet på kveldstid. Om du bor utenfor Norge er det 50% sannsynlighet for at du i tillegg diskrimineres på en hel rekke andre områder som bevegelsesfrihet, klær, utdanning, osv. Er du en av disse 50% vil du i noen kulturer også ha stor sjanse for å få kjønnsorganet lemlestet, bli slått og skadet i hjemmet, noe som selvsagt også skjer i Norge, og kanskje til og med pisket fordi du har blitt gjengvoldtatt.

Etter å ha markert 8 mars som den Internasjonale Kvinnedagen i 98 år er det kanskje på tide å få retta opp i noe av dette? Joda, vi har kommet et stykke her i landet, og du får mene hva du vil om feminisme og feminister i Norge, men med mindre du mener at diskriminering er helt i orden så har vi ennå et godt stykke igjen, både i Norge, og ikke minst internasjonalt. Og feminisme handler om internasjonal solidaritet vel så mye som likestilling i vårt eget land.

Les litt om kvinners situasjon i verden på Amnesty Internationals Stop violence against woman-kampanjeside, stikk innom 0803-bloggen, og ta turen innom et arrangement som f.eks. 8. mars-toget på Youngstorget eller Ladyfest i Oslo og Bergen. Og i natt kan du i Oslo være med og Ta natta tilbake (mer info)!

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Politikk Rettigheter Samfunn