web analytics
Skip to content →

Slutt på spam i hele landet neste år? Det er opp til deg å si Nei takk

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Nå til våren skal det vedtas ny markedsføringslov i Norge, men dessverre har ikke Stortingspolitikerne skjønt det som politikerne i Aurskog-Høland har skjønt, nemlig at de fleste ikke liker spam. Vi får nok spam i innboksen, noe som ikke kan stanses ved lov, hvorfor skal vi også belemres med spam i postboksen, når det faktisk kan stoppes med en enkel, liten lovendring. Og når så loven skal endres likevel, så føler jeg det ganske naturlig å ta med en slik endring. Det synes også Grønn Hverdag, og de, til nå, over 3000 personene som har skrevet under oppropet Grønn Hverdag har tatt initiativ til. Du kan også si et klart Nei takk til spam til politikerne som jobber med den nye markedsføringsloven på Neitakk.no. På Neitakk.no kan du også finne mange interessante fakta om uadressert reklame, sånn som at du får 45 kilo spam i postkassen årlig, og hvor mye bortkasta CO2-utslipp det fører til.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Miljø Politikk smånytt

6 Comments

  1. Synes «Nei takk»-klistremerket vi har på postkassa fungerer veldig fint, men det hadde jo vært enda bedre dersom du må aktivt si «Ja takk» hvis du vil motta reklame. Det som dog irriterer meg enda mer, er all reklamen og reklameinnstikkene i Aftenposten som kommer på døra hver morgen. Det hadde vært morsomt å finne ut hvor mange kilo unødvendig papir en Aftenposten-abonnement blir offer for i løpet av et år – inkludert f.eks. alle boligannonsene som er på trykk i den blekka. Har mer enn én gang vurdert å gå tilbake til Dagsavisen, ja…

  2. Synes «Nei takk»-klistremerket vi har på postkassa fungerer veldig fint, men det hadde jo vært enda bedre dersom du må aktivt si «Ja takk» hvis du vil motta reklame. Det som dog irriterer meg enda mer, er all reklamen og reklameinnstikkene i Aftenposten som kommer på døra hver morgen. Det hadde vært morsomt å finne ut hvor mange kilo unødvendig papir en Aftenposten-abonnement blir offer for i løpet av et år – inkludert f.eks. alle boligannonsene som er på trykk i den blekka. Har mer enn én gang vurdert å gå tilbake til Dagsavisen, ja…

  3. Foreløpig har 13686 personer skrevet under! :D Måtte jo sjekke ståa :)

  4. Foreløpig har 13686 personer skrevet under! :D Måtte jo sjekke ståa :)

  5. Hans Petter: Ja, Aftenposten er helt ekstrem, spesielt bolig-delen, og jeg er stygt redd for at med en “ja takk”-lovgivning så vil reklameinnstikkene i avisene bli mange flere, fordi annonsørene i mye større grad vil vende seg til avisene når det, i praksis, blir eneste måte å komme i folks postkasse på. Men da får man jo se hvor mye reklame avisene kan putte inn før enda flere begynner å tenke som deg; at de vil bytte. Da kan du jo bytte til Klassekampen, de vil nok fortsette med lite reklame (samtidig som de jo er Norges beste avis.. ;))

    gullfisken: Over 17000 nå! :D

  6. Hans Petter: Ja, Aftenposten er helt ekstrem, spesielt bolig-delen, og jeg er stygt redd for at med en “ja takk”-lovgivning så vil reklameinnstikkene i avisene bli mange flere, fordi annonsørene i mye større grad vil vende seg til avisene når det, i praksis, blir eneste måte å komme i folks postkasse på. Men da får man jo se hvor mye reklame avisene kan putte inn før enda flere begynner å tenke som deg; at de vil bytte. Da kan du jo bytte til Klassekampen, de vil nok fortsette med lite reklame (samtidig som de jo er Norges beste avis.. ;))

    gullfisken: Over 17000 nå! :D

Comments are closed.