web analytics
Skip to content →

NRK-reporter sier en ubehagelig sannhet. Kudos!

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

På NRK kveldsnytt i går ble det raportert fra da Al Gore, tidligere visepresident i USA, møtte nåværende statsminister i Norge. I den sedvanlige innledningen fra åstedet, før spørsmålene blir stilt, kom reporteren med den viktige sannheten som så alt for sjelden blir nevnt: “Al Gore, mannen som egentlig vant valgkampen i USA i 2000.” (sitat tatt fra min sviktende hukommelse) Reporteren skal ha respekt for å uredd si sannheten. Men da reportasjen var ferdig og vi ble med tilbake til studio kom nyhetsoppleseren med rettelsen “og så var det altså George Bush som vant valget i 2000.” Ja, han fikk makten, men spørsmålet her var hvem som egentlig vant valget, og det var Al Gore. Men det er kanskje en ubehagelig sannhet for NRK?

I reportasjen ble også Stoltenberg spurt om hva han vil gjøre for å redusere utslippet av klimagasser. Jeg har et hot tips til ham, helt gratis:oppgrader tog-tilbudet, rust opp kollektiv-tilbudet generelt, og trekk miliardene våre ut av miljøværstinger og invester dem i forskning på fornybar energi isteden (skriv under på kampanjen)!

Uansett: Gå og se An Inconvenient Truth når den kommer på en kino nær deg!

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Miljø Politikk