web analytics
Skip to content →

Finansdepartementet trenger en grundig renvask, Changemaker starter arbeidet

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

300 000 kroner

Oppdatering: Du kan nå skrive under kampanjen på nettet! Hva venter du på?

Nå kommer jeg rett fra Changemakers aksjon i Oslo sentrum. Vi sto forran Finansdepartementet og vaska trappen deres (og sammen med oss sto VG, Dagbladet, NRK P3, NTB, TV 2, Vårt Land og Scanpix, uten at de tok i et tak med skurefillene). Det vil si, det var det vi hadde fått beskjed om at vi skulle få lov til å gjøre, men da vi kom dit sa vaktene at vi ikke fikk lov til å bruke vann på noen deler av trappa. Ikke fikk vi lov til å stå på trappa heller. Jeg sto nederst på trappa helt inntil veggen og pussa gelenderet, og da kom en småsur vakt for å jage meg vekk. Det ble til at vi måtte vaske fortauet i steden, men ikke overalt, jeg ble jaga da jeg vaska rett forran trappa også (offentlig rom, ja…).

Vel, uansett, det var ikke poenget. Poenget var at vi vil “renvaske Norges samvittighet”, som Dagbladet sier det på sin forside, eller mer korrekt, renvaske Oljefondets investeringer. Vi investerer mange milliarder i oljeværstinger (som Exxon Mobile) som skaper klimaforandringer som går mest ut over fattige land (tørke, oversvømmelse), og veldig lite i firmaer som jobber med fornybar energi. Det syns vi ikke er bra, og det tror vi egentlig at ganske mange andre er enige i. Om alle pengene i oljefondet ble fordelt på norges befolkning ville vi fått 300 000 kroner hver. Ville du investert dine penger i firmaer som prøver å få folk til å tro at CO2 ikke forrurenser og at klimaforandringer ikke er menneskeskapte, eller i firmaer som kan gi oss ren energi?

Du kan også lese om kampanjen hos VG og hos Changemaker. Bilder finner du hos Kirkens Nødhjelp. Og om du vil ha flere faktaopplysninger om saken bør du ta en titt på Changemakers skoleringspakke (pdf).

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Miljø Politikk Rettigheter Sør/Nord

One Comment

  1. […] Hosting « Finansdepartementet trenger en grundig renvask, Changemaker starter arbeidet […]

Comments are closed.