web analytics
Hopp til innhold →

Battle Royale

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Battle Royale

Battle Royale er en utrolig fengslende historie om en skoleklasse som blir sendt til en øde øy og tvunget til å drepe hverandre til bare én er igjen. Om mer enn én fremdeles lever etter tre dager vil halsbåndet alle elevene har fått på seg eksplodere. Samtidig blir alt filmet og sendt som underholdning på tv (men det legger vi ikke så voldsomt merke til i historien). Battle Royale har kommet både som bok, film og manga (japansk tegneseriestil). Jeg har sett filmen, som absolutt er meget severdig, og har akkurat bestilt boka (som manga og film er basert på) på bibloteket. For tiden leser jeg tegneserien og jeg vil anbefale den på det sterkeste!

Det høres kanskje ut som tåpelig, hjernedød splatter, men er så langt fra det! Karakterene er dype og med ekte følelser, forholdene mellom elevene, med vennskap, frykt, hemmelige forelskelser og alle andre spektere som finnes mellom klassekamerater er levende, spenningen er til å ta og føle på. Noen nekter å la noen som gjør noe så grusomt mot dem bestemme over seg og bestemmer seg for å kjempe imot, noen gir seg over til «spillet» og kjemper for å vinne, noen takler ikke situasjonen og går fra forstanden. Hvordan ville du reagert om du ble tvunget til å drepe dine venner, og visste at hvem som helst av dem kunne være ute etter å drepe deg? Mangaen er både velskrevet og ekstremt godt tegnet og drar deg inn i historien og hodene til de unge guttene og jentene.

Les også:  Hvordan gjennomføre det perfekte mord: Bli politi

Du kan laste ned mangaen med denne bittorrent-filen, men vær obs: Dette er ikke for svake sjeler. Historien inneholder både sterke (for ikke å si blodige) voldsscener, stygt språk, sex, og ikke minst mørk og tyngende fantasi-føde! Bruk CDisplay (anbefalt), eller åpne filene i et zip-program (f.eks. 7-zip) for å lese.

Det har ganske nylig blitt annonsert at New Line Cinema skal lage en USA-amerikansk «remake» av den japanske Battle Royale-filmen fra 2000 (Hjorthen så filmen på anbefaling fra meg, og likte den han og). Jeg har mine tvil om den blir like bra, men det blir jo interesant å se.
For mer informasjon om dette, og alt annet Battle Royale, gå til battleroyalefilm.

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Publisert i Kultur

10 kommentarer

 1. Så denne på kino. Husker jeg hadde høye forhåpninger – virket jo i utgangspunktet som et spennende opplegg, men likte den ikke.

 2. Så denne på kino. Husker jeg hadde høye forhåpninger – virket jo i utgangspunktet som et spennende opplegg, men likte den ikke.

 3. Børge Børge

  Vel, vel.. Alle kan jo ikke ha like god smak som meg… :P

 4. Børge Børge

  Vel, vel.. Alle kan jo ikke ha like god smak som meg… :P

 5. Jøss, gikk denne på kino i Norge? Nå følte jeg meg skikkelig snytt… Jeg liker BR godt, men er naturlig nok litt spent på en amerikansk versjon. I det aller minste får vi kanskje håpe på at folk som hopper fra fyrtårn kanskje slipper å dø mens stagehands kaster bøtter med blod på dem etter landing. ;)

 6. Jøss, gikk denne på kino i Norge? Nå følte jeg meg skikkelig snytt… Jeg liker BR godt, men er naturlig nok litt spent på en amerikansk versjon. I det aller minste får vi kanskje håpe på at folk som hopper fra fyrtårn kanskje slipper å dø mens stagehands kaster bøtter med blod på dem etter landing. ;)

 7. Er enig i at dette er en film som det er verdt å få med seg, er ikke helt sikker på om jeg kan si det samme om nr.2, men pytt.

 8. Er enig i at dette er en film som det er verdt å få med seg, er ikke helt sikker på om jeg kan si det samme om nr.2, men pytt.

 9. Børge Børge

  Eirik: Jeg har ennå ikke sett nummer 2, men jeg jeg har hørt ihvertfall én annen som har slakta den helt (no pun intended :)). Jeg må sørge for å få sett den snart.

 10. Børge Børge

  Eirik: Jeg har ennå ikke sett nummer 2, men jeg jeg har hørt ihvertfall én annen som har slakta den helt (no pun intended :)). Jeg må sørge for å få sett den snart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.