web analytics
Skip to content →

Små og store nyheter

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Jeg er tilbake, og mye har skjedd siden sist jeg var på nettet. Før jeg gir deg en liste over interessante ting jeg har oppdaget etter at jeg kom hjem igjen, må jeg bare nevne et par veldig kule ting (som jeg jo for såvidt også oppdaget etter at jeg kom hjem, men du vil forstå hvorfor jeg tar de for seg):

 1. Boing Boing tok imot saken som jeg sendte dem! Wohoo! :) Les det her. Boing Boing er, som kjent, Internetts mest populære blogg.
 2. Bjørn Stærk har gitt meg den store ære å være en del av hans sidestolpe-feed-liste! Det betyr at jeg er i selskap med mange storheter i den norske bloggosfære, og Bjørn er ikke en liten fisk selv heller. Om han ikke var den første norske blogger, så vil jeg ihvertfall med ganske stor sikkerhet påstå at han er den mest leste norske blogger.

Og så over til noen litt mindre egosentriske og, forhåpentligvis, for deg mer interesante saker:

 • =Oslo, et gatemagasin etter modell av The Big Issue, har kommet med sitt første nummer. Dette er en måte for fattige mennesker i Oslo å tjene til livets opphold uten å måtte nedverdige seg ved å tigge, og en måte for innbyggerne til å bli bedre kjent med byen sin. =Oslo koster 40 kroner og halvparten går til selgeren. Jeg har ikke lest særlig mye i det, men designet er ihvertfall veldig kult!
 • Pondus ser ut til å være på vei til storskjermen!
 • Live 8 konserter har blitt avholdt og 26,4 millioner SMSer har blitt sendt inn for å støtte kravet om dobbel u-hjelp, fullstendig gjeldsslette, og rettferdige handelsregler. Du kan også støtte dette kravet, enten ved å signere her, eller ved å sende en SMS med navnet ditt til 00 44 7717 999 999 (vanlig internasjonal pris). Live 8 er knyttet til den internasjonale Make Poverty History-kampanjen som jeg skrev om rett før jeg dro.
 • I relaterte nyheter har The ONE Campaign, USAs versjon av Make Poverty History, startet opp sin egen blogg, ONE Blog.
 • Og den første internasjonale Hvite Bånd-dagen ble feiret den 1. juli. I London fikk St. Pauls Cathedral et hvitt bånd rundt seg, mens det her i Norge var Stortinget som ble pyntet på.
 • Morgenbladet har skrevet en sak om blogging, og i papirutgaven ble bloggblogg nevnt såvidt, igjen.
 • Blair har fått flertall for å innføre biometriske pass i Storbritania. Mange er redde for at dette betyr slutten på privatlivet.
 • Nvu, et gratis program for å enkelt lage din egen nettside uten noen HTML-kunnskaper, har kommet i versjon 1.0. Sammenlignet med FrontPage er det mye bedre, sammenlignet med Dreamweaver er det dårligere, men mye billigere (selvsagt) og enklere. Nvu finnes både for Linux, Mac OS, og Windows. Om du vil se en norsk versjon av Nvu og kan tenke deg å hjelpe til med oversettelsen ta en titt her.
 • Nettsiden til den neste filmen til Wachowski brødrene, skaperne av Matrix triologien, V for Vendetta, har fått en ansiktsløftning. (Er ikke sikker på om dette skjedde mens jeg var borte eller ikke, men..) Filmen er så vidt jeg har skjønt basert på en tegneserie ved samme navn som jeg så på Outland en gang. Selv om jeg ikke vet særlig mye om verken tegneserien eller filmen så liger jeg “taglinen” deres:

  People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

 • Og sist, men selvsagt ikke minst: En russisk astrolog saksøker NASA for 300 millioner dollar for å ha ødelagt horoskopet hennes ved å sende et prosjektil inn i kometen Tempel 1!

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Blogging Humor Internett Kultur Politikk Rettigheter Sør/Nord