web analytics
Skip to content →

Oppsumering 22.12.

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Veldig mye har skjedd den siste tida. Her er noen av de tingene jeg føler er verdt å nevne. Deete innebærer bla. Wikipedia vs. Encyclopaedia Britannica, Privatliv og rettigheter, OOo oppdatering, Einstein og E=mc² og sosialisme. Kilden til de fleste historiene er den eminente digg.

 • Wikipedia har møtt en del motbør den siste tiden etter at det har forekommet litt sabotasje av forskjellige artikkler. Dette har selvsagt ført til at noen påstår at Wikipedia ikke er til å stole på i det hele tatt. Man skal selvsagt være forsiktig med hva man stoler på, men en ny undersøkelse viser at det ikke er særlig stor grunn til å være mye mer skeptisk til Wikipedia enn andre oppslagsverk. Etter oppdrag fra Nature sammenlignet forskjellige eksperter artiklene om sitt fag i Wikipedia og den anerkjente Encyclopaedia Britannica. 42 artikkler ble sammenlignet, og selv om det var flere feil, både av den lille typen og av den mer alvorlige typen i Wikipedia enn i EB, så var ikke forskjellen særlig stor. De artiklene som Nature fant feil i i Wikipedia er nå markert med en advarsel og et spørsmål om du kan hjelpe til å rette opp feilene.
 • Sør-Trøndelag går inn for å boikotte Israel! Bra!
 • Privatliv og rettigheter: En god og en dårlig nyhet på dette området den siste tiden. Den dårlige først: EU ser ut til å gå imot privatlivet på internett. I følge [void.hn.org] har EU vedtatt at

  Politi skal få fri adgang til data rundt din personlige kommunikasjon og bevegelser på nett i en periode på minst 6 måneder.

  Den gode nyheten er at Senatet ikke gikk inn for en utvidelse av Patriot Act.

 • Det har tidligere vært snakk om at maskinene levert av Diebold brukt i USA til å telle stemmer under valgene har vært mulige å fikse resultatene på. Dette er nå blitt bevist. Skummelt, spesielt i verdens mektigste land.
 • OpenOffice.org: Første mindre oppdatering av OpenOffice.org etter versjon 2.0 har kommet. Versjon 2.0.1 fikser en rekke feil og legger også til noe ny funksjonalitet. Les Release Noteene for mer informasjon. Last ned 2.0.1 nå. Og om du har irritert deg over treig oppstartstid på OOo, som jeg nevnte i mitt innlegg om OOo 2.0, så kan du prøve dette enkle trikset som visst skal kunne redusere oppstartstiden betraktelig.
 • Einstein: Einstein var en ganske smart fyr. Men man må selvsagt ikke ta alt for gitt bare fordi at en smart fyr har sagt det. Derfor har de fantastiske folkene på MIT kjørt hans berømte, og vel mest fundamentale, likning, E=mc², gjennom en hard test. Resultat: Einstein hadde rett, igjen. Et av medlemene i teamet, professor i fysikk David E. Pritchard, sier:

  In spite of widespread acceptance of this equation as gospel, we should remember that it is a theory. It can be trusted only to the extent that it is tested with experiments

  Og når vi først er inne på Einstein. Visste du at han var tilhenger av sosialismen? Han har mange gode poenger (noe som vel bare skulle mangle, det er jo Einstein vi snakker om her) i denne artikkelen. En artikkel du bør lese, og som du sikkert har noen meninger om, spesielt hvis du heter Morten Drægni, VamPus, eller Bjørn Stærk.. :)

 • Technorati har kommet med noen nye funksjoner for de som liker å følge med på hva som foregår i den internasjonale bloggosfæren.
 • Microsoft har nå gått ut og sagt at Internet Explorer 7 kommer til å benytte seg av det symbolet for feeds (atom/rss/xml) som Mozilla utviklet for Firefox. Dette er veldig kult fordi det kan føre til mindre forvirring for vanlige folk. Dessuten kan det føre til at dette symbolet tar over for andre stygge xml/rss symboler, og samler alle slags feeds under ett symbol slik at vanlige folk ikke trenger å bli pådyttet vanskelige ord som RSS og Atom. Om du har en blogg eller en annen side med feed(s) vil jeg oppfordre deg til å benytte dette symbolet for å linke til din feed. Du kan laste ned Photoshop og Illustrator versjoner av symbolet hos Matt Brett.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Åpen kildekode Bloggbart Internett Politikk Rettigheter

2 Comments

 1. Einstein skriver at:”This crippling of individuals I consider the worst evil of capitalism. ” Det viste seg vel at det var under kommunismen/sosialismen dette var tilfellet?

 2. Einstein skriver at:”This crippling of individuals I consider the worst evil of capitalism. ” Det viste seg vel at det var under kommunismen/sosialismen dette var tilfellet?

Comments are closed.