web analytics
Skip to content →

Markering mot muren i Oslo

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Mandag 19. desember kl 17
På Jernbanetorget i Oslo

Møt opp for å protestere mot uretten muren på Vestbredden skaper. For å illustrere den palestinske sivilbefolkningens lidelser, vil vi bygge en mur rundt Kirkens Bymisjons årlige julestall. Det blir også teater, appeller og musikk.

Det går mot jul, men i dagens Betlehem synes julens budskap om fred fjernt. Jesu fødeby er omringet av en 8 meter høy mur. Den rammer palestinerne hardt. Vanlig ferdsel begrenses, familier skilles, byer og områder isoleres og økonomien rammes.

Byggingen og eksistensen av en mur med så dramatiske konsekvenser for sivile kan ikke aksepteres.

Utspillet om markeringen kommer fra Kirkens Nødhjelp, Kirkens Bymisjon og Emmaus. De presiserer at de ikke tar stilling til den følsomme Palestina/Israel-konflikten, men vil samle flest mulig til å ta avstand fra den uretten muren skaper – i Betlehem og ellers på Vestbredden. Videre peker de på at det er særlig naturlig for kristne og kristne organisasjoner å sette søkelys på dette i forbindelse med julen.

Initiativtakere til aksjonen er Signe Myklebust og Veselmøy Ask. Les mer om deres erfaringer som ledsagere i Kirkens Verdensråds ledsagerprogram for Israel/Palestina.

Aksjonen trenger noen frivillige både før og etter markeringen. Før for å hjelpe til med konstruksjon av muren (den skal være klar kl. 14 eller 15) og til å dele ut løpesedler til forbipasserende fra kl. 15. Etter til opprydding.
Om du vil hjelpe til kontakt med Veslemøy Ask på mail vesask krøll yahoo no eller telefon 402 21 556.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Politikk

4 Comments

 1. Det er rørende å se hvor mange som engasjerer seg mot denne muren, mens Berlinmuren – symbolet for undertrykkelsen av hele Øst-Europa – var det få som demonstrerte mot. Det er vel de samme folka som jobber mot Israel-muren som støttet regimene i øst…

 2. Det er rørende å se hvor mange som engasjerer seg mot denne muren, mens Berlinmuren – symbolet for undertrykkelsen av hele Øst-Europa – var det få som demonstrerte mot. Det er vel de samme folka som jobber mot Israel-muren som støttet regimene i øst…

 3. Børge

  Hva er poenget ditt VamPus?
  At folk ikke bør kjempe mot noe galt fordi de selv, eller foreldrene deres, ikke kjempet mot noe liknende galt en gang i tiden? Er det ikke flott at folk har tatt til vettet, da..?

 4. Børge

  Hva er poenget ditt VamPus?
  At folk ikke bør kjempe mot noe galt fordi de selv, eller foreldrene deres, ikke kjempet mot noe liknende galt en gang i tiden? Er det ikke flott at folk har tatt til vettet, da..?

Comments are closed.