web analytics
Skip to content →

Oppsummering 01/02.12

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Support World AIDS Day

I denne oppsummeringen kan du lese om: Verden AIDS-dag, ONE podcast, Gmail antivirus, blogging, julegavetips, Final Fantasy Potion, Greasemonkey for Firefox 1.5, flotte bilder.

  • 1. desember er verdens AIDS-dag. Jeg har hørt at The Body Shop selger sånne røde 46664-bånd mot AIDS. Skal ta turen innom snart og kjøpe et. 46664 er, for de som ikke er klar over det, Nelson Mandelas kampanje mot HIV/AIDS.
  • ONE er USAs versjon av Make Poverty History-kampanjen. I forbindelse med Verdens AIDS-dag har de nå kommet med sin første podcast som er tilgjengelig fra forsiden deres (både streaming og nedlasting). I den kan du høre smarte folk som Nelson Mandela, Bono (U2), og Chris Martin (Coldplay).
  • Gmail har fått innebygd antivirus. Både vedlegg som du sender ut og som du mottar vil nå bli sjekket for virus. Hvis det blir funnet vil Gmail prøve å reparere filen (fjerne viruset sånn at du fremdeles kan bruke selve filen), men hvis den ikke klarer det vil du ikke få lov til å sende eller åpne filen.

  • Kynikeren har satt igang et veldig kult prosjekt. Først laget han en slags offentlig feed-aggregator som viser alle innlegg fra norske politiske blogger på høyresiden kallt BlueBlogs. Deretter videreutviklet han systemet og gjorde det mulig for hvem som helst å lage sin egen side som viser blogginnlegg fra de bloggene du måtte ønske. Denne siden heter CustomBlog.
  • Er du nevenyttig og har lyst til å gi en selvlaget julegave til en geek? Da bør du ta en titt på MAKEs liste over julegavetips!
  • Jeg oppdaget nettopp A new Brand world? (fint “ordspill”), som virker som en spennende norsk blogg. Jeg kommer til å følge litt med på den for å se om det stemmer.. :)
  • Final Fantasy er en utrolig populær spill-serie. Så derfor er det kanskje ikke så rart at Square Enix, selskapet bak serien, er interesert i å tjene litt ekstra penger på samme måte som Hollywood: Ved å selge spin-off produkter. La meg få introdusere: Final Fantasy Potion. Ta også en titt på et gammelt forsøk på spill spin-off!
  • Endelig har det kommet en ny versjon av Greasemonkey som fungerer i Firefox 1.5. Jeg har savnet Greasemonkey helt siden jeg startet å bruke betaversjoner av 1.5 for en stund siden. Greasemonkey er en utvidelse som lar deg forandre på nettsider ved hjelp av såkallte userscripts. Det høres kanskje merkelig ut, men i mange sammenhenger kan det være utrolig praktisk! Ta for eksempel en titt på alt du kan gjøre med Gmail (som å legge til en egen “Delete”-knapp så du ikke lenger trenger å velge det fra dropdown-menyen).
  • Firefox 1.5 ble lastet ned 2 millioner ganger det første døgnet!
  • Dagens bilde(r): | HD |s personlige favoritter er fantastiske! Og her er et annet bilde du også bør se.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Annet Internett