web analytics
Skip to content →

Gule Piler – Linker i den fysiske verden

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Har du noen gang sett noe vakkert, noe merkelig, noe som har betydd noe spesielt for deg, noe fantastisk, eller rett og slett noe underfundig..? Har du noen gang ønsket at du kunne laget en liten link akkurat der til en kort tekst som kunne gjøre folk oppmerksomme på hvor flott dette er, eller hva det betyr for deg?

YELLOW ARROW™, Gule Piler, er linker i den fysiske verden. Og det er også et verdensomspennende interaktivt og sosialt kunstprosjekt. Hver gule pil har sin unike kode. Fest en gul pil sånn peker mot noe spesielt, og send en SMS med koden og din tekst til et telefonnummer. Når noen andre legger merke til pilen, stopper opp, og sender koden til det samme nummeret, får de en SMS tilbake med din beskjed! Plutselig har en fremmed fått et lite innblikk i din verden, og hva du syns betyr noe. Om man vil kan man også sende inn en kommentar til beskjeden på SMS, og når en av dine piler har fått en kommentar får du beskjed over internett!

Genialt?

Det finnes piler fordelt over store deler av verden, men kun én er registrert i Norge! Hvorfor skal vi alltid henge etter med sånne kule ting? Både Danmark og Sverige er bedre ute enn oss, desuten har pilene allerede blitt omtalt i den danske avisa Politiken. I tillegg til omtaler i Newsweek, Wired, og The Boston Globe.

Oppdatering: Ta en titt på intro-filmen!

Oppdatering (12.05.): Jeg har nå testet tjenesten, og det er helt normal pris for å sende SMS til Yellow Arrow, og det koster ikke noe å motta SMSen med beskjeden som noen har lagt igjen “på pilen”.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Kultur