web analytics
Skip to content →

Google Talk

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Oppdatering 25.08.05: To tidlige tester av Google Talk: Download Squad, The Unofficial Google Weblog.
Google har nå laget en liste over andre IM-klienter som kan brukes til å koble seg til Google Talk. Der finner du også en steg-for-steg guide til hvordan sette opp de forskjellige klientene til å koble seg til Google Talk. Hvis du ikke liker Gaim vil jeg anbefale deg å prøve Miranda.
Og Gmail er nå åpent for alle uten invitasjon. I hvert fall for alle som bor i USA og ikke har noe imot å gi dem mobilnummeret sitt. Hvis dette ikke gjelder deg kan du altids få deg en invitasjon her i steden..

Det har lenge versert rykter om at Google ville komme med en IM-protokoll/klient (et eksempel på en annen IM-protokoll er den mye brukte MSN som først og fremst kobles opp til gjennom IM-klienten MSN Messenger). Nå viser ryktene seg å stemme, eller gå i oppfyllelse om du vil. Google Talk ble lansert i beta-utgave (sjokerende nok) i dag. Programmet er selvsagt gratis. I tilegg til vanlig IM muligheter sjekker den selvsagt Gmail-kontoen din. Men noe som var litt mer overraskende var at den også gir deg mulighet til å ringe gratis til dine kontakter. Ser vi endelig en ekte Skype-utfordrer?

Men Google Talk ser ikke ut til å være bare positiv. Jeg har tidligere tenkt på å skrive et innlegg om Google og sikkerhet/privatliv. Jeg føler ikke at Google altid er like flinke til å føle meg trygg på dem. Og Google Talk fører dette enda lenger med denne delen av “Privacy Policy”en:

When you use Google Talk, we may record information about your usage of Google Talk, such as when you use Google Talk, the size of your contact list and the contacts you communicate with, and the frequency and size of data transfers. Information displayed or clicked on in the Google Talk interface (including UI elements, settings, and other information) is also recorded.

(Via)

Denne loggføringen av alt du sier og gjør i Google Talk føyer seg inn i rekken av en lang rekke mer eller mindre suspekte tiltak Google har innført for å få vite mest mulig om deg. Det siste eksempelet på dette som har fått mye oppmerksomhet er deres logging av hvilke søkeresultater du klikker deg inn på. Noe som kan slåes av ved hjelp av den geniale Firefox Utvidelsen CustomizeGoogle.

Men om du vil snakke med venner og kjente over Google Talk, men ikke liker tanken på en så kraftig overvåking, så har jeg gode nyheter til deg. Akkurat som med MSN, Yahoo! Messenger, ICQ, og andre IM-nettverk kan du bruke tredjeparts programvare for å logge deg på Google Talk. Dette fordi Google Talk baserer seg på Jabber. Får å gjøre dette må du laste ned gratisprogrammet Gaim (hvis du bruker Mac kan du bruke iChat eller Adium). Jeg har selv brukt Gaim en del for å logge meg inn på MSN, Y!Messenger, AIM, IRC, osv. samtidig uten å måtte ha et helt asernal av programmer åpene samtidig. Gaim er ganske enkelt å bruke og veldig praktisk, selv om det ikke er like vakkert som MSN Messenger. Gå slik fram:

  • Last ned Gaim 1.5.0 og trykk deg gjennom installasjonen (Hvis den spør om du vil installere GTK+ 2 må du svare ja).
  • Kjør Gaim. Det vil poppe opp et vindu som heter “Add Account”. Under Protocol velger du “Jabber”
  • Screen Name er Gmail-adressen din, utenom @gmail.com og passordet er Gmail-passordet ditt.
  • Der det står “Server” skriver du inn “gmail.com” (uten anførselstegn). Deretter trykker du “Show more options” og fyller inn “talk.google.com” der det står “Connect server”
  • Om du vil kan du hake av for at den skal huske passordet ditt og/eller at du skal logges på automatisk hver gang du åpner Gaim
  • La alt annet stå. Ikke fyll ut noe alias. Trykk så knappen “Save”.
  • I Login-vinduet er det så bare å trykke på “Sign on” og voilá, du er koblet til Google Talk!

For å legge en kontakt i kontaktlista di velger du Buddies -> Add Buddy… og skriver inn hele Gmail-adressen til den du skal legge til i feltet “Screen Name”. (Takk til smash og Thousand Robots)
Hvis du også samtidig kan tenke deg å bruke Gaim til å koble deg til en annen protokoll, for eksempel MSN, så er det bare å velge Tools -> Accounts -> Add og velge den protokollen du ønsker fra lista.

Og forresten et lite PS til mitt forrige innlegg: Det kan være at jeg oppretter en egen personlig blogg etterhvert. Vi får se..

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Internett