web analytics
Skip to content →

Gi dem bot!

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Ifølge Aftenposten Aften 8. juli har JCDecaux, firmaet som setter opp såkalte bymøbler rundt omkring i verden mot at de får sette opp store reklameskilt, både i forbindelse med bymøblene og frittstående, begynt å ta loven i egne hender. De har fått lov til å sette opp reklameskilt, men lydreklame er ikke tillat. Likevel har de nå begynt å spille musikk 16 timer i strekk i forbindelse med noen av reklameplakatene deres! Om jeg hadde hengt opp en aldri så liten plakat et sted på et slikt bymøbel, eller et annet sted i Oslo for den saks skyld, hadde jeg fått en klekkelig bot. Oslo har nemlig som en del av avtalen med JCDecaux forbudt all annen plakatopphenging i byen. Har katten din gått seg vil, eller trenger du å få markedsført din lille konsert på et enda mindre utested, så synd for deg. Det får du ikke lov til, med mindre du er villig til å punge ut med tusenvis av kroner for enorme reklameplakater rundt om i hele byen på JCDecaux’ reklameboards.

Men hva nå da, som JCDecaux selv begynner med ulovlig, bråkete reklame, rundt om i Oslos gater? Oslo kommune rykker vel straks ut med kraftige ord og enda kraftigere bøter? 500 kroner får enkeltpersoner i bot bare for å henge opp én enkelt liten plakat. Men når milliardselskapet JCDecaux bryter loven, på en, etter min mening, ganske mye grovere måte enn å bare henge opp en liten plakat, hvordan svarer komunen da?
“Vi betrakter dette prosjektet som en sommerglipp” sier fungerende direktør i Samferdselsetaten, Odd Bratteberg. Heldig vis sier han også at de skal ta det opp med ledelsen til JCDecaux, men hvorfor han ikke kan love å gi dem en kraftig bot forstår jeg ikke. Det er uansett mitt råd til Odd. Gi dem bot, en stor en. De har råd til det, og de fortjener på ingen måte å slippe unna med å ta loven i egne hender på den måten de nå har gjort.

Jeg har også tidligere så vidt nevnt min irritasjon over et annet slikt reklamefirma; Clear Channel prøver i disse dager å få en femtenårig kontrakt med Bergen om oppsett av reklameskilt. Om du også er imot dette vil jeg oppfordre deg til å signere oppropet mot, uansett hvor i landet du befinner deg. Om du vil vite litt mer om saken først kan du ta en titt på talsmann.no.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.
Les også:  Pasjon og politikk

Published in Aksjonisme Politikk