web analytics
Skip to content →

Første omtale av Bloggforum

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Etter å ha gått en hel dag uten internett, og etter å ha vandra rundt i Oslo sentrum fra omtrent klokka tre på natta, tror jeg, slapp jeg endelig inn på Oslo S klokka fem, og etter å ha sosa litt rundt inne på området har jeg nå funnet et flott sted med god stol, strømtilkobling i akkurat passe avstand, og et par vidåpne trådløse nettverk. Perfekt! (Hvis du vil vite hvor på Oslo S dette er, les nederst.) Men det jeg skal skrive om nå er Bloggforum.

Jeg klarte altså å komme meg på Bloggforum på tross av usikkerhet, og det er jeg veldig glad for. Og om du er en av dem som ikke klarte det, så kan jeg trøste deg med at store deler av forumet vil bli tilgjengelig som videoblogger og podcaster snart.
Bloggforum var veldig kjekt selv om vi ikke nådde opp til Tor Andres håp i forhold til antall deltagere (50). Vi var ca. 20 stykker, inklusive paneldeltakerne. Klokka ett ønsket Tor Andre og Raymond velkommen og deretter gikk vi rett over i panel. Interessante synspunkter kom fram fra alle parter, og både VG og Dagbladet fortalte at de kommer til å satse enda mye sterkere på blogging fremover.
Ca. klokka halv tre forklarte Raymond og Anders Brenna hvordan man på en enkel måte kan starte med henholdsvis videoblogging og podcasts. Anders sin podcast ble ganske morsom.
Etter en pause startet Tor Andre å intervjue Bjørn Stærk om markedsføring av egen blogg, noe som fort utviklet seg til en interesant samtale mellom alle i salen (dvs. alle som ville delta, som jo selvsagt ikke var alle). Deretter snakket Rafiq Charania fra BlogSoft om sin/deres visjon for blogging framover, og til slutt hadde vi en felles diskusjon i salen.

Men disse formelle “seminarene” på Bloggforumet var selvsagt ikke alt. Vel så viktig var de periodene uten fast program hvor vi fikk snakker med våre norske kolleger. Dette gjaldt selvsagt i de nogen lunde hyppige pausene, men også etter at programmet var ferdig. Da dro vi nemlig på en sushi-restaurant i nærheten hvor vi ble sittende lenge og prate. Dette var veldig, veldig hyggelig. Da det begynte å bli ganske seint hadde de fleste dratt hver til sitt, men fire av oss, Kynikeren, VamPus, Drusilla, og undertegnede, dro til et utested hvor vi ble sittende og prate om alt mellom himmel og jord (omtrent bokstavelig talt) helt til, som sagt, ca. klokka tre. Om det ikke var fire..? Uansett var det absolutt kjempekoselig å henge sammen med disse medbloggerne ut i de sene nattetimer, selv om jeg ikke kan si annet enn at vi er utrolig forskjellige. Ikke det at det var noen overraskelse.

Tusen takk for et flott Bloggforum! Jeg håper det ikke blir lenge til neste gang!
Bilder er lagt ut på Flickr.

For å finne det stedet jeg nevnte øverst:
Du står inne på Oslo S og har de store tavlene rett foran deg. På venstre side ser du to rulletrapper. Følg trappen opp til kaféen Beans. Rett fram vil du se noen barstoler i nærheten av disken. Der kan du sette deg og koble maskinen til et strømuttak som du vil se veldig lett rett ved disken. Du får tilgang til tre åpne nettverk der. Jeg prøvde først “tsunami”, men den ville hele tiden bare sende meg til en nettside som jeg ikke vet hva er, og som jeg ikke ville inn på. “peppes” fungerte fint en liten stund, men så fikk jeg ikke kontakt med noen nettsider. Nå er jeg koblet til “sidesporet” og har ikke hatt noen problemer så langt.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Blogging

11 Comments

 1. Takk – skal med nattoget til Oslo og trenger tid på nettet i morgen tidlig før jeg skal presentere nettkunst for kuratorer… Skal leite opp dette :)

 2. Takk – skal med nattoget til Oslo og trenger tid på nettet i morgen tidlig før jeg skal presentere nettkunst for kuratorer… Skal leite opp dette :)

 3. Børge

  Hehe.. Bare hyggelig å være til hjelp! :)

 4. Børge

  Hehe.. Bare hyggelig å være til hjelp! :)

 5. Børge

  Og forresten: Fortell meg hvordan det gikk! :)

 6. Børge

  Og forresten: Fortell meg hvordan det gikk! :)

 7. […] Mens jeg sto der og var redd for at jeg ble nødt til å overnatte på Oslos gater helt til foreldrene mine til slutt fikk politiet til å starte en leteaksjon kom jeg på at jeg tidligere hadde funnet et gratis trådløst nett oppe i andre etasje. Hvis jeg først klarte å koble meg til verdensveven kunne jeg bruke av dens enorme krefter til å sende en nød-sms til min far. Jeg tok straks rulletrappa fatt og satte meg ned på et bord mest mulig skjult for betjeningen i kaféen. Der dro jeg fram min bærbare data og søkte etter nettverk å koble meg til. Og der, akkurat som sist, dukket det med én gang opp et par usikrede nettverk. Det jeg hadde fått til sist gang var ingen steder å se, men jeg lot meg ikke affisere av det. Jeg koblet meg til den med best styrke og gjorde meg klar til å be om hjelp. Men da jeg åpnet Firefox viste det seg at det likevel var en sperre på det som nå krevde et passord fra meg. Greit nok, jeg fikk bare prøve det andre usikrede nettverket i steden. Dette hadde en mye lavere styrke, men jeg tenkte at det sikkert ikke var noen hindring. Det viste at jeg tok feil. Maskinen jobbet og jobbet på bordet forran meg, men nettverket skled ut av hendene dens hele tida. Det var rett og slett umulig å koble seg til. […]

 8. […] og flickr-fantaster med på de siste timene av lørdagens bloggekonferanse, selv om en liten synder har lagt ut noe.. Det gledelige er at VamPus nå har funnet noen som også danser etter Shakira på […]

Comments are closed.