web analytics
Skip to content →

CC vs. CD

Last updated on 18. juli 2023

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Har du kjøpt en plate med musikk med merket “Copy Controlled” på i det siste? Trodde du det var en CD du holdt mellom hendene? Finn den fram igjen og ta en nøye kikk. Kan du finne noe CD merke på den eller på coveret noe sted?
Nei, det er ikke så rart for “Copy Controlled” plater følger nemlig ikke standarene for hvordan CD‘er skal lages og er dermed heller ikke CD‘er! Jammen, de ser jo ut som vanlige CD-plater, sier du kanskje. Ja, det har du rett i, men det gjør DVD’er også, men de er like lite CD‘er for det.
Jeg er absolut ikke tilhenger av ulovlig kopiering og distrubusjon, men forbrukerne har visse rettigheter til å kopiere musikken vi kjøper, til eget forbruk, noe CC-platene ødelegger for. Det har også kommet flere rapporter om at CC-plater har ødelagt forskjellige CD-spillere.
I den forbindelse har Forbrukere mot kopisperre blitt opprettet, de oppfordrer til boikott av CC-plater og ber deg om å skrive under på deres opprop.

Her er deres pressemelding:

Forbrukere mot kopisperre

Bruken av kopisperrer (“Copy Controlled”) på plateutgivelser blir stadig mer vanlig. Disse sperrene hindrer kjøperen i å ta kopier til eget bruk han eller hun har rett til. Oppslag i Aftenposten forteller om ødelagte avspillere grunnet teknologien som brukes på disse platene. Det har i den siste tiden dukket opp en rekke utspill mot bruk av kopisperrer. Nå er det på tide at forbrukerne samler seg og sier fra at kopisperrer ikke tolereres.

Forbrukere mot kopisperre er en underkriftskampanje som har til hensikt å si i fra til plateselskapene, og spesielt EMI, som er det ivrigste selskapet til å tilby slike plater, at vi ikke støtter plater merket “Copy Controlled”, vi boikotter dem.

Undertegnede har selv kjøpt fire plater fra EMI med kopisperre, og ingen fungerer tilfredstillende i min DVD-spiller. De hakker og knirker. Jeg har derfor besluttet å boikotte disse platene. Begeret ble nådd da det ble kjent at Janove Ottesens kommende debutsoloplate, “Francis’ Lonely Nights”, trolig blir utgitt med kopisperre. Dette er en plate jeg har gledet meg til, men som jeg altså boikotter. Dette svir. Det er derfor denne kampanje er satt i gang.

Målet med kampanjen er å påvirke EMI slik at “Francis Lonely Nights” ikke blir utgitt med kopisperre, og videre at EMI og andre selskap ikke gir ut flere plater med kopisperre.

Forbrukere mot kopisperre
http://forbrukermakt.drmowinckel.com/

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in NB Piratvirksomhet

One Comment

Comments are closed.