web analytics
Skip to content →

Stikkord: skolepolitikk

Et grønt blikk på skolen

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

 

Samfunnets viktigste oppgave er å sikre at barn og unge utvikler seg til skapende mennesker med selvtillit og selvinnsikt og med forståelse og vilje til å ta ansvar for seg selv og sine omgivelser.

– Miljøpartiet De Grønnes Prinsipprogram, kap. 6 Like muligheter for alle.

Det er mange faktorer som går inn i det å lage en god skole. Fagsammensetning, klassestørrelser, (k)rle eller ei, mat, utearealer og skolehelsetjeneste, bare for å nevne noe.

Men jeg har lyst til å tenke høyt om hva som bør være de tre overordnede målene for skolen. Utgangspunktet er et politisk verksted vi hadde om skolepolitikk i Miljøpartiet De Grønne Oslo, i forbindelse med utformingen av nytt lokalprogram i forkant av lokalvalget i september 2015. Bli veldig gjerne medlem og ta kontakt om du vil bidra til å forme programmet på dette eller andre områder.

Mine tanker nedenfor kan høres ut som festtale-ord, som hvem som helst kunne sagt og som alle selvsagt er enige i. Men jeg mener ikke bare at dette er viktig: Jeg mener at alle tiltak man vurderer, enten det er kortere eller lengre lærerutdanning, hvilke skolebøker som skal kjøpes når, og så videre alltid først og fremst må sjekkes opp mot disse tre målene.

Det kan være at dette er feil overordnede mål, eller at det burde vært fler. Og mye mer burde vært sagt om hvert punkt. Men dette er tankene jeg har gjort meg, og jeg håper det kan være et utgangspunkt for å tenke videre rundt ideen “viktigste overordnede mål for skolen, som alle konkrete tiltak må måles opp mot”. Det er først når vi vet hvor vi skal at vi kan legge de riktige planene og skaffe det riktige utstyret for å komme oss dit.

3 Comments