web analytics
Skip to content →

Lydopptak: Jan Egeland. Foredrag: "Generasjonen som kan stoppe massemord og utbytting"

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

De store, internasjonalt kjente, nordmennene ser ut til å strømme til Studentersamfundet for tiden. For litt over en måned siden var det Johan Galtung som snakket om “Det amerikanske imperiums nedgang og fall – og hva så?”, og den 26. mars entret Jan Egeland den samme scenen og snakket om at vi er “Generasjonen som kan stoppe massemord og utbytting.” Jan Egeland er blant annet kjent for å ha vært statssekretær i Utenriksdepartementet, direktør i den internasjonale avdelingen av Norges Røde Kors, leder for utviklingsstudiet i Henry Dunant instituttet i Geneve, og FNs visegeneralsekretær for humanitære spørsmål og koordinator for nødhjelp, og for å ha kalt vesten gjerrige. Han har førstehåndserfaring med en rekke av de største konfliktene, og verste massemorderne, i verden. I 2006 listet Time Magazine ham opp som en av de 100 viktigste personene som har formet vårt århundre, og kalte ham for verdens samvittighet.

Jan Egeland – Generasjonen som kan stoppe massemord og utbytting (MP3, 41,1 MB)
Jan Egeland – Generasjonen som kan stoppe massemord og utbytting (Ogg, 29,1 MB)

Spørsmålsrunden etter foredraget (MP3, 40,6 MB)
Spørsmålsrunden etter foredraget (Ogg, 29,4 MB)

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.
Les også:  Pasjon og politikk

Published in Opptak Politikk Sør/Nord

5 Comments

  1. Det går med en del tid i løpet av døgnet til å lytte. Enten intenst, granskende, oppdagende. Eller som vellyd i bakgrunnen. Eller et sted mellom disse … Postet: 2007-03-31 18:23:31 Denne bloggen: norsk, siste 30 poster Score: uthev / ignorér Lydopptak: Jan Egeland. Foredrag: “Generasjonen som kan stoppe massemord og utbytting”

  2. Er nesten litt lei meg at eg ikkje jobba for han i siviltenesta mi. Eg vurderte det veldig sterkt, hadde vore masse reising og hjelping; men ooh so interessant. Men eg hadde _verkeleg_ lyst å hava elevar, og det likte eg jo sers godt òg då… :-)

  3. Er nesten litt lei meg at eg ikkje jobba for han i siviltenesta mi. Eg vurderte det veldig sterkt, hadde vore masse reising og hjelping; men ooh so interessant. Men eg hadde _verkeleg_ lyst å hava elevar, og det likte eg jo sers godt òg då… :-)

  4. Børge

    Wha, what? Hvaslags siviltjeneste kunne du hatt med Egeland? Sånn “reise rundt hele jorda”-siviltjeneste? Hva var det du valgte isteden (om du har sagt det før så kan jeg ikke huske det akkurat nå)?

  5. Børge

    Wha, what? Hvaslags siviltjeneste kunne du hatt med Egeland? Sånn “reise rundt hele jorda”-siviltjeneste? Hva var det du valgte isteden (om du har sagt det før så kan jeg ikke huske det akkurat nå)?

Comments are closed.