web analytics
Hopp til innhold →

Lyst til å være med på en ekte demonstrasjon? Buss satt opp til G8-møtet i Tyskland i juni

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

I begynnelsen av juni 2007 møtes regjeringene fra de 8 mektigste landene i verden (G8) i Heiligendamm/Rostock i Tyskland. Som en selvutnevnt verdensregjering skal de blant annet forhandle om krig og fred, utviklingsspørsmål, global verdensøkonomi, energi og klimapolitikk. Til tross for at gruppen ikke har noe politisk mandat, tar den likevel avgjørelser av betydning for hele menneskeheten.

Hvorfor?
I en verden med krig, sult, sosiale ulikheter, miljøødeleggelser og barrierer mot innvandrere og flyktninger, er G8 en del av problemet, snarere enn en del av løsningen. Derfor har organisasjonene Attac, Spire – Utviklingsfondets ungdom, Changemaker, PRESS – Redd Barna Ungdom, Slett U-landsgjelda (SLUG) og Natur og Ungdom tatt initiativ til å organisere og mobilisere norske aktivister for å protestere mot G8 med fredelige og ikkevoldelige virkemidler og vi vil vise våre alternativer.

Hva skjer?
Det skjer mye forskjellig i Rostock både før, under og etter G8-møtet:
Ulike møter, seminarer, demonstrasjoner, konserter og andre kulturelle begivenheter. Den største, internasjonale demonstrasjonen finner sted 2.juni, kl 12.00 i Rostock. Her kommer organisasjoner og folk fra hele verden til å delta.

Bussen går fredag 1. juni. Du bestemmer selv om du vil være tilbake i Norge den 4. eller 8. juni. Reisa vil koste maks 500 kroner, men den kan bli billigere. Overnatting i telt koster 5€ per natt. Du må bestemme deg ganske raskt, for påmeldingsfristen er 16. mai. Mer informasjon og påmelding finner du på Changemaker.no.

Les også:  Husk demonstrasjoner i morgen mot at politiet kan drepe uten konsekvenser

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Publisert i Miljø Politikk Sør/Nord

Kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.