web analytics
Skip to content →

EMI selger hele katalogen sin uten DRM!

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Wow! Det er jo rene oppvåkningen som skjer for tiden. Først Lydbokforlaget, og nå EMI, av alle ting! EMI er, som kjent, det plateselskapet som holdt lengst på DRM på CD-plater. Det var ikke før i januar i år at de endelig tok til fornuften, to og et halvt år etter at jeg første gang skrev om DRM på CD-plater.

Men når de først våknet opp av søvnen så har de virkelig kommet seg opp, og ikke blitt liggende og slumre som de andre store plateselskapene. I går annonserte nemlig EMI at de, som det aller første av de store plateselskapene vil selge hele katalogen sin over nettet uten DRM (du kan laste ned lydopptak av hele pressekonferansen derfra (det var ikke jeg som tok opp denne gangen ;) ))! I tillegg vil den DRM-frie musikken ha en høyere kvalitet enn den DRM-infiserte.

De første som begynner å selger DRM-fri musikk fra EMI vil være Apple, gjennom sin iTunes Music Store, i mai. Men dette er ikke eksklusivt for Apple, også andre musikkbutikker kan selge DRM-fri musikk fra EMI. Dessverre vil de samtidig fortsette med å også selge DRM-infisert musikk side om side med den DRM-frie. De benytter også sjansen til å øke prisen, DRM-infiserte låter vil fremdeles koste 0,99 US cent, mens DRM-frie låter vil bli priset til 1,29 US Dollar. Dette er trist, men siden undersøkelser viser at folk er villige til å punge ut ganske mye mer penger for en låt for å slippe DRM så er det vel ikke så overraskende at de vil utnytte dette.

Steve Jobs, sjefen i Apple, var til stede på EMIs pressekonferanse, og han sa at han tror at halvparten av all musikk tilgjengelig på iTunes Music Store vil være DRM-fri innen utgangen av året! Dette er flotte saker! Men heldigvis har en rekke av de ikke fult så store plateselskapene, og artister som ikke har solgt sjela si til noen av disse, for lengst innsett at det ikke er noen som ønsker seg DRM og selger all musikk uten DRM. Gisle Hannemyr har en ganske omfattende oversikt over nettbutikker som kun selger DRM-fri musikk. Selv om jeg er veldig glad for EMIs avgjørelse vil jeg vil på det sterkeste anbefale deg å bruke litt tid på å finne en annen musikkbuttkk, og finne andre gode artister enn de fra de store plateselskapene. Det finnes mye fantastisk musikk der ute som aldri får noe oppmerksomhet fordi artistene ikke har nok penger til å komme seg inn på radio-stasjoner og hitlister! Selv vil jeg anbefale Amie Street om du ikke er redd for å finne bra musikk av artister du ikke har hørt om før.

Mine damer og herrer, dere har nå æren av å bevitne begynnelsen på slutten for DRM!

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Glanytt Internett Kultur Piratvirksomhet

4 Comments

  1. Gode nyhende. Eg vart glad då eg las dette i går. Men Beatles var unnateke då. :p Rart eigentleg, men er vel nokon slemme folk som eig rettane.

  2. Gode nyhende. Eg vart glad då eg las dette i går. Men Beatles var unnateke då. :p Rart eigentleg, men er vel nokon slemme folk som eig rettane.

  3. Børge

    Vel, det er jo fordi Beatles-musikken ikke selges online, noe sted. Og siden vi alle vet at EMI har sluttet å bruke DRM på CD-plater så betyr jo det faktisk at det er umulig å kjøpe låter av Beatles med DRM.

  4. Børge

    Vel, det er jo fordi Beatles-musikken ikke selges online, noe sted. Og siden vi alle vet at EMI har sluttet å bruke DRM på CD-plater så betyr jo det faktisk at det er umulig å kjøpe låter av Beatles med DRM.

Comments are closed.