web analytics
Skip to content →

Ekstraordinært langtidsvarsel i morgen kl. 12

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Et 3×3 meter stort verdenskart, en meteorolog og et knippe ekstreme værsituasjoner er scenarioet utenfor Stortinget når klimaforsker Hans Olav Hygen ved meteorologisk institutt melder været for de neste 50 årene.

Langtidsvarslet arrangeres av Changemaker kl 12 på Stortingets plass i morgen torsdag. Hygen forandrer verdenskartet når flommer overflommer Bangladesh, orkaner kommer til Brasil som aldri har hatt orkaner før, havstigning oversvømmer stillehavsøyer og tørke som aldri tar slutt i Øst-Afrika og forandrer livet til millioner av fattige mennesker.

Fakta:
* FN sier at 400 millioner mennesker kommer til å rammes av sult grunnet tørke
* FN sier at det i 2050 kan være så mange som 150 millioner klimaflyktninger (i dag er det 22 millioner som flykter fra krig og konflikt, mot 25 millioner som flykter fra naturkatastrofer)
* Norge har investert 33 milliarder kroner i selskaper som skaper klimaendringer

Norges ansvar
Changemaker mener rike land har ansvaret for ekstremværet som kommer.
– Norge tjener seg søkkrike på klimaendringer, fattige land betaler prisen. Langtidsvarselet viser hva utslippene fra rike land fører til, sier Jens Aas-Hansen, leder i Changemaker. Han mener Norge kan gjøre noe for å stanse utviklingen.

– Norge forvalter en av verdens største pengebinger. Per i dag har vi investert ufattelige 33 milliarder i klimaverstingselskaper. Hvis Norge vil ta ansvar, må vi investere i selskaper som løser klimaproblemene, ikke som skaper dem. Derfor har vi utfordret oljefondet til å trekke investeringene i selskaper som ikke bryr seg om konsekvensene av sin virksomhet, forteller Aas-Hansen.

Les mer om Changemakers pågående klimakampanje, og skriv under på kravet om at pengene i oljefondet flyttes fra klimaværstinger over på utvikling av/forskning på fornybar energi!

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.
Les også:  Pasjon og politikk

Published in Dystopia Miljø Politikk Sør/Nord