web analytics
Skip to content →

Oppdatert til WordPress 2.0

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Oppdatering 22.02.06: Jeg har ingen anelse om hvorfor dette innlegget ble pinget til Bloggrevyen nå. Det er en stund siden jeg skrev dette (selv om en feil på bloggen min gjør at alle innlegg markeres med dagens dato). Jeg har faktisk akkurat oppdatert til WordPress 2.0.1, og alt virket til å gå knirkefritt med det også, helt til dette innlegget altså ble pinget til Bloggrevyen.

WordPress 2.0 er ute og jeg har oppdatert denne bloggen. Her er det jeg skrev på bloggblogg om WP 2.0:

WordPress (WP) 2.0 er nå ferdig og klar til nedlasting. Jeg har oppdatert min testblogg. Det var enkelt og gikk helt knirkefritt. Skritt-for-skritt guide for hvordan du oppdaterer din blogg til WP 2.0 finner du under denne listen med de viktigste nyhetene:

 • Importer bloggposter: WordPress 2.0 gjør det utrolig enkelt å importere innlegg fra andre bloggverktøy eller direkte fra en RSS 2.0 feed. Om du bruker Blogger, Textpattern, eller Movable Type velger du å importere fra en av dem, men om du bruker et annet system trenger du bare å laste ned feeden din og fortelle WorPress hvor den ligger, så importerer den de innleggene den finner der. Jeg har testet dette med min Blogger konto og det var fantastisk enkelt. Om du har flere blogger på din Blogger-konto kan du selv velge hvilken eller hvilke av disse du vil importere fra. Om det at du mister dine tidligere innlegg har holdt deg fra å bytte til WordPress så er den unskyldningen ikke lenger gyldig!
 • Rich Text Editor: Når du nå skriver nye innlegg til bloggen din får du nå en såkallt "What You See Is What You Get" (WYSIWYG) editor som skal gjøre det enkelt for deg som ikke er kjent med HTML-koding. Denne er kallt "rich editor" i WP og kan slåes av under Options -> Writing for de som ikke liker den. Du kan også selv forandre størrelsen på tekstområdet, noe som er praktisk om du skriver langt. I tilleg gir RTE deg mange praktiske tastatursnarveier. Du kan lese mer om RTE her.
 • Forhåndsvisning: Forhåndsvisningen har blitt utviklet til å ikke bare vise deg teksten du har skrevet. Nå bruker den også all CSSen i templaten din sånn at du får se hvordan innlegget faktisk vil komme til å se ut. Dette er veldig praktisk, spesielt når du har et bilde ved siden av teksten du skriver.
 • Opplasting av bilder/filer: På samme side hvor du skriver nye innlegg er det nå en mulighet for å laste opp filer. Om du laster opp et bilde er det enkelt å legge det til innlegget ditt.
 • Egne sider for bilder/lyder: Hvis du legger til et bilde eller en lydfil til et innlegg du skriver kan du nå gi denne filen en egen side med tekst og mulighet for andre å kommentere filen. Du kan lese mer om dette og se et eksempel hos Andy. Eksempelet ser du ved å klikke på det lille bildet nederst.
 • Brukere og rettigheter: Mange forbedringer har blitt gjort for deg som administrerer en WP-basert gruppeblogg.Du kan lese mer om dette her.
 • Under panseret: Mesteparten av oppgradereingene i WP 2.0 har skjedd under panseret, og vil følgelig ikke bli lagt merke til av oss vanlige bloggere. Likevel vil vi kunne nyte godt av disse endringene på mange måter. Blant annet vil det nå bli mye enklere å lage plugins til WP. Noe som ikke bare er bra for de som lager plugins, men for oss som bruker WP vil det si at det blir langt flere og bedre plugins etter hvert.
 • Mye annet: Det er mange andre forbedringer i WP 2.0 også. Blant annet har administrasjonsområdet blitt kraftig oppdatert med både "eyecandy" (fancy bruk av Ajax) og nyttige funksjoner. Andre nyheter kan du lese om her og her.

Det er med andre ord ingen grunn til å vente med å oppdatere til 2.0. Så enkelt er det:

 1. Last ned WordPress 2.0 og unzip den (med f.eks. 7-zip).
 2. Bruk en FTP-klient (f.eks. FileZilla) til å opprette en ny mappe du kaller "old" eller "backup" eller hva som helst og flytt alle filene i WordPress-mappa di dit, foruten wp-config.php og de plugins og utseendene (themes) som du benytter deg av.
 3. Last opp alle WordPress 2.0-filene til WordPress-mappa
 4. Gå til http://dinblogg.noe/wp-admin/upgrade.php og følg instruksjonen (ja, det er faktisk bare én)
 5. Klapp deg selv på skulderen og fortell deg hvor flink du er!

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Blogging