web analytics
Skip to content →

Børge oppdager nye blogger 1

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

Jeg tenkte jeg skulle prøve å starte en ny serie. I “Børge oppdager nye blogger” er det ikke meningen at jeg bare skal presentere splitter nye medlemmer av bloggosfæren, langt i fra. Poenget er bare det at jeg skal presentere blogger som er nye for meg, og som jeg finner interessante av en eller annen grunn. Jeg trenger ikke nødvendigvis å være enig i holdninger eller innhold i bloggene jeg presenterer, jeg trenger bare å finne dem interessante og verdt å nevne. Hvor mange og hvor ofte det kommer nye episoder i denne serien er veldig uklart. De kommer etterhvert som jeg oppdager nye, gode blogger. Det er forresten ikke sikkert at det alltid er helt nyoppdagede blogger som blir presentert. Det kan ofte ta litt tid for meg før jeg får somlet meg til å skrive om dem.

  • jordskjelv er en blogg jeg kom over allerede da den var helt ny. Jeg hadde tenkt å skrive om den da, men det ble ikke noe av. Jorskjelv er bloggen til Elin Saga Kjørholt som jobber for FNs flyktningbyrå, UNHCR. Hun blogger direkte fra området i Pakistan som ble rammet av et kraftig jordskjelv i begynnelsen av oktober. Hun har vært der siden November og skal jobbe til sammen tre måneder med de svakeste gruppene i samfunnet som Community Services Officer. Gjennom Kjørholts blogg kan du få innblikk i et katastroferammet område som nå er glemt av media, og du kan lære om hvordan FN jobber for å hjelpe mennesker i nød. Vel verdt en titt!
  • Andreas Øwre er daglig leder i et firma som satser på en bestemt form for søking på internett. Dermed blogger han gjerne om internett og den informasjonen som måtte befinne seg i det såkalte “deep web” på sin blogg andreas øwre blogger om: (ja, med kolon, uten noe etter kolonet). Om du er littegrann nerd er det mye interessant lesning her.
  • Om du derimot er veldig nerd må du heller gå til Tim Berners-Lees blogg, for dette er nemlig ingen hvem som helst. Berners-Lee er mannen som oppfant World Wide Web, mest sannsynlig den delen av internett du bruker aller mest. I dag er han leder av World Wide Web Consortium (W3C) som jobber med å utvikle standarder for WWW, og han har altså også nettopp startet sin egen blogg.
  • Fr.Martinsen har opptil flere blogger, og en av dem som er ganske så fersk, men som virker desto mer lovende er Klager på små ting. Mer er det vel egentlig ikke å si om den saken.
  • Gjennom ovenfornevnte blogg ble jeg gjort oppmerksom på at Kirken, Den Norske har startet opp det de kaller en blogg på nettsiden til sitt Gud i storby-prosjekt (trykk på “blogg”-knappen for å komme til bloggen). Jeg er litt usikker på om dette egentlig kan kalles en blogg, eller om Kirken bare prøver å hoppe på en populær bølge, men det kan jo vise seg å bli interesant etterhvert. På samme måte som hos Slashdot kan hvem som helst sende inn tekst de ønsker skal bli publisert i bloggen. Hos Gud i storby gjøres dette gjennom å sende en inn en mail (noe som bryter ett av prinsippene for blogger). Deretter kan også hvem som helst kommentere det som publiseres. Men det nyeste innlegget i “bloggen” inneholder kun spørsmål til prosjektet, og ser dermed mer ut som noe som burde ha blitt besvart direkte av dem som mottok mailen enn noe som bør ligge på en offisiell blogg. “Bloggen” inneholder heller ingen mulighet for track/pingback og lar deg ikke følge med på innleggene ved hjelp av feeds. Gud i storby-“bloggen” smaker foreløbig mye mer av et diskusjonsforum der nye tråder må godkjennes, enn av den gruppebloggen det virker som at den ønsker å være. Men jeg er selvfølgelig glad for at også større religiøse institusjoner prøver seg på blogging, og ønsker dem lykke til videre. Det jeg personlig hadde funnet mest interessant, og som jeg håper vil komme en om ikke så lenge, ville vært en blogg skrevet av Kirkens øverste menn og kvinner selv, ikke bare skrevet av hvem-som-helst som kommer innom sidene deres. Jeg kunne godt hjulpet dem med å sette opp en WorPress-blogg her hos meg.

Og til slutt må jeg nevne at jeg selv har startet opp en ny blogg. Den heter Jeg, en Linux-bruker? og burde få fast plass i feedreaderen din med det samme! :)

Technorati Tags: , , , , , , .

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Blogging NB

One Comment

  1. […] Børge oppdager nye blogger 2. Denne har også ligget og venta lenge. Jeg har en del blogger som jeg har samla opp helt siden del 1, som er så lenge siden at du sikkert ikke husker at jeg har hatt det noen gang […]

Comments are closed.