3 måneder etter at en mann skjøt og drepte 69 ungdommer på utøya, drevet av sin redsel for muslimer i Norge (eller «antimuslimsk fascisme» som @shabanarehman sier), lurer NRK på om folk syns det er for mange muslimer i Norge.

Jeg er også en nysgjerrig person, og akkurat som @Steinklev lurer jeg på om folk synes det er for mange kristne i Norge. Si din mening:


Bonusspørsmål:

Jeg vil oppfordre også deg og alle andre til å starte deres egne gravende undersøkelser for å finne ut om folk synes det er for mange X i Y! Bruk f.eks. ProProfs, eller skriv det på en lapp, med fine bokser til å krysse av i og allting, og gi den til hun/han der du vet mens læreren ser en annen vei.

Børge A. Roum

Jeg heter børge og jeg har blogget siden mai 2004. Først og fremst om internett, politikk og rettigheter, men også om mye annet. Du bør ta en titt i arkivet og følge meg på Twitter. I arbeidstida driver jeg med sosiale medier for Miljøpartiet De Grønne. Lær mer om meg på forteller.net.

Likte du det du nettopp leste? Abonner på bloggen på Twitter; @fortellerblogg, eller via mail:


 

  • https://launchpad.net/~mabynke mabynke

    Problemet er jo ikke at for mange er kristne eller muslimer, men at for mange har en innstilling som gjør at de bruker vold i stedet for dialog og fornuft. At jeg er kristen gjør ikke at jeg føler at jeg må drepe muslimer eller at jeg må stoppe noen «snik-islamisering».

  • http://forteller.net/ Børge / forteller

     Jeg er i stor grad enig! Men det er ikke bare bruk av vold som er et problem, for det gjør jo de aller, aller færreste. Like problematisk (fordi det skjer i så mye større grad og rammer samfunnet som helhet mer enn vold gjør) er nettopp det med å ikke bruke fornuft.

    Det vil f.eks. si at man ikke tror på vitenskap fordi man ikke forstår den vitenskapelige metode, ikke tar hensyn til klimaendringer fordi man ikke tror på vitenskap, tror på og sprer forskjellige typer alternativ medisin fordi man ikke tenker kritisk, støtter ukritisk en side i en sak eller konflikt pga. tolkning av hellige tekster framfor rasjonelle argumenter, osv.

    Jeg sier på ingen måte at alle religiøse av forskjellig slag gjør dette. Mange religiøse er helt motsatt og minst like drevet av rasjonalitet og vitenskapelig metode som noen annen. Men det er viktig å være klar over dette også er en fare ved religion, ikke bare vold (som er så mye lettere å se).