web analytics
Skip to content →

10 mest populære på Download.com

Merk: Denne teksten er mer enn ett år gammel. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles er riktig eller det jeg mener. Les likevel og skriv en kommentar om du lurer på noe! English: Old post, might be outdated.

CNET feirer sitt 10-års jubileum i år, og i den forbindelsen har de satt opp en liste over de ti produktene som har blitt lastet ned flest ganger (se nederst for oppdatering) fra deres nettside Download.com som åpnet i 1996. De fleste programmene er kjente og kjære, og ikke minst gamle. De har vært der i alle år. Og det er ikke det minste rart at de befinner seg på lista, de har vært populære like lenge som de har eksistert omtrent. Det gjelder for eksempel ICQ, Winamp, og WinZip. Men så har du også noen litt nyere programmer der som ble superkjendiser på ganske kort tid. De fleste har vel hørt om musikk-programmet iTunes fra Apple, og ring-gratis-programet Skype, som jeg faktisk sitter og chatter på i skrivende stund. Disse kan man også godt skjønne at har kommet med på lista. Men på fjerdeplass ligger faktisk et lite under. Det har bare vært et ferdig produkt siden november i fjor, ennå ikke et helt år med andre ord. Men likevell ligger det på fjerdeplass på en oversikt over nedlastinger fra den største nedlastings-nettsiden på nettet for de siste ni, ti årene. Dette programmet er selvsagt ikke noe annet enn den geniale nettleseren Firefox!

Og når vi først er inne på temaet Firefox, så må jeg bare nevne denne utrolig morsomme historien om hvordan det kan gå når en bestefar prøver å evangelisere Firefox ovenfor den øverste relgiøse lederen i Israel. Sann historie, nedskrevet av Blake Ross, en av hovedpersonene bak Firefox.

Oppdatering 11.07.05: Ifølge mozillaZine ser det ikke ut som at dette er en liste over de programmene som har blitt lastet ned flest ganger, men derimot en liste som “best representerer de største trendene innen nedlasting over det siste tiåret”.

 

Å dele er å bry seg


Knappene pinger ikke tjenestene før du klikker på dem.

Published in Åpen kildekode Internett Programmer